Adil Yaşam Derneği Başkanı Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüştü: Gündem, 'genel af'

Adil Yaşam Derneği Başkanı M. Haluk Çavuşoğlu, CHP ve Gelecek Partisi liderlerini ziyaret ederek af konusundaki taleplerini dile getirdi.

Adil Yaşam Derneği Başkanı Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüştü: Gündem, 'genel af'

Adil Yaşam Derneği Başkanı M. Haluk Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti.

Türkiye'de cezaevi doluluk oranlarında son yıllarda büyük bir artış yaşandığı bilinen bir gerçek. Koğuşlarda olması gerekenin çok üstünde mahkumun kaldığı, hijyen ve beslenme konusunda büyük sorunların yaşandığı belirtiliyor.

Bu noktada maske yasağı dahi tüm önlemlerin gündemden düştüğü yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle açık cezaevlerindeki hükümlülere verilen izinlerin 31 Temmuz 2023'e kadar uzatıldığını, birçok kişinin cezasını dışarıda doldurduğunu/dolduracağını hatırlatalım.

İktidarın seçime giden süreçte af ilan edebileceği bir süredir kulislerde konuşulan bir konuydu. AKP'ye yakınlığıyla bilinen bazı köşe yazarları da affın gerekliliğine vurgu yapıyordu.

Çavuşoğlu, dün Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda "Sayın Kılıçdaroğlu'na genel af taleplerini ilettik. Konuyu gündeme getireceğini ve destek vereceklerini ifade ettiler" bilgisini verdi.

Adil Yaşam Derneği Başkanı Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüştü: Gündem, 'genel af' - Resim : 1

31 Ekim'de de Davutoğlu ile bir araya gelen Çavuşoğlu, "Raporu ve haklı taleplerimizi desteklediklerini ifade ettiler" mesajını paylaştı.

Adil Yaşam Derneği Başkanı Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüştü: Gündem, 'genel af' - Resim : 2

Etiketler
Genel af Gelecek Partisi