Barış Terkoğlu: Sadık Albayrak, Ekrem Dumanlı'ya dünürü Erdoğan'a gönderme yapma fırsatı vermiş

Gazeteci Barış Terkoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem 'yol arkadaşı' hem de dünürü olan yazar Sadık Albayrak'la ilgili kitaptaki detayları anlattı.

Barış Terkoğlu: Sadık Albayrak, Ekrem Dumanlı'ya dünürü Erdoğan'a gönderme yapma fırsatı vermiş

Galatasaray tarihinde önemli yer tutan Fatih Terim'le ilgili belgeselde FETÖ'yle suçlanan Hakan Şükür ve Arif Erdem'e yer verilmemesiyle ilgili tartışmalar sürerken, Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, '50. Yazarlık Yılında Dostlarının Kaleminden Sadık Albayrak' adlı kitaptaki detaylara dikkat çekti.

İlk baskısı 2015'te yapılan kitabın önsözünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazıldığını dile getiren Terkoğlu, eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'ya da yer verildiğini vurguladı.

Gazeteci, şunları kaydetti:

"17-25 Aralık’ın üzerinden iki yıl geçmiş. FETÖ ile Erdoğan, kamuoyu önünde kavga görüntüsü veriyor. FETÖ operasyonları başlamış. Gazeteye kayyum atanmak üzere. FETÖ, 15 Temmuz darbesini hazırlıyor. Albayrak’ın oğlunun yönettiği gazete, Dumanlı’ya selam vereni bile 'Haşhaşi' diye duyuruyor.

Gelgelelim, Sadık Albayrak’ı mücadele arkadaşlarının anlattığı belgeselde, Ekrem Dumanlı’ya yer verilmekten vazgeçilmiyor. Ekrem Dumanlı ise ona 'Sadık Ağabey' diye hitap ederken, o dönem yazarlığı bırakan Albayrak’ı şu manidar ifadelerle anlatıyor:

'Sadık Ağabey için yazmak nasıl önemli bir vazife ise, şartlar tahakkuk ettiğinde yazıya ara vermek de bir prensip meselesidir. Yanlış anlamaya müsait bir zemin oluşursa, iki adım geriye çekilir. Çünkü fikrin namusuna, düşüncenin erdemine inanmış bir dava adamının takınacağı tavrı bilir. ‘Suizan yaparak isabet etmektense, hüsnüzan edip yanılmayı tercih edenler’ kendilerini düşünmekten ziyade, arkadaşlarının, kardeşlerinin, yoldaşlarının hakkını gözetir. Hele de fitne ve fesadın seylaplar halinde fikir hayatımızı işgal ettiği dönemlerde!'

Sadık Albayrak, dünürü Erdoğan’ı Dumanlı ile aynı kitapta buluşturmakla kalmamış, ona Erdoğan’a gönderme yapma fırsatı da vermiş. (...)"

Yazının tamamı.

Etiketler
Barış Terkoğlu