Fahrettin Altun’un ‘pergola’sını fotoğraflama davasında karar

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un açtığı 'özel hayatın gizliliğini ihlal' davasında CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş hakkında beraat kararı verildi.

Fahrettin Altun’un ‘pergola’sını fotoğraflama davasında karar

GERÇEK GÜNDEM

Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarını çektiği suçlaması ile şikayetçi olduğu CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş beraat etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarını çektiği suçlaması ile yargılanan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, beraat etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’taki evini fotoğrafladığı öne sürülerek ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’den hakkında dava açılan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, beraat etti.

Fahrettin Altun’un ‘pergola’sını fotoğraflama davasında karar - Resim : 1

Anadolu Adliyesi 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edilen davada duruşmaya, tutuksuz yargılanan Suat Özçağdaş ve taraf avukatları katıldı. Dava sonrası Özçağdaş şöyle konuştu:

"BOŞ BİR ARSANIN FOTOĞRAFINI ÇEKMEM SEBEBİYLE İKİ BUÇUK SENEDİR YARGILANIYORUM"

"İki buçuk yıldır süren bu davada, aslında özel hayatın mahrem alanının korunması gibi bir amacın olmadığını ilk günden beri vurguluyoruz.

Çünkü ortada, ne Fahrettin Altun’un, ne de ailesinin özel hayatı ile alakalı bir ihlal söz konusu. Gerçekten, dosyadan çıkarılıp Fahrettin Altun’a gösterilse, kendisinin dahi görünen yerin neresi olduğunu bilemeyeceği bir fotoğraf üzerinden suç isnat edildi ve hakkımda dava açıldı. Evet, boş bir arsanın fotoğrafını çekmem sebebiyle iki buçuk yıldır yargılanıyorum.

"GÜVENLİĞİM TEHLİKEYE ATILDI"

Aslında bu dava ile Üsküdar İlçe Başkanı olarak benim şahsımın değil, koşar adım iktidara giden Cumhuriyet Halk Partisinin cezalandırılmak istendiğinin farkında olarak bu süreci yönetmeye çalıştık.

Günün sonunda yargı sisteminin içinde hala hukuka bağlı hakimlerin olduğunu gösteren bir karar ile karşı karşıyayız. Bugün buradan beraat kararı ile ayrılıyoruz.

Adaletin geç de olsa tecelli etmiş olması bizleri mutlu etti. Ancak bu kararın verilmiş olması yargılama sürecinde yaşananların tarafımızca unutulacağı anlamına gelmiyor. Türkiye’nin içinde bulunduğu iklimi göstermesi adına hatırlatmak istiyorum; bu süreçte ben, ailem ve 8 yaşındaki oğlum çeşitli yandaş medya organlarının ve besleme trollerin hakaret ve tehditlerine maruz kaldık. Sosyal medya üzerinden on binlerce trol eliyle gerek şahsıma, gerek il başkanım Canan Kaftancıoğlu’na, gerekse Cumhuriyet Halk Partisine sistematik saldırılar düzenlendi. Evimin adresi ve arabamın plakası ifşa edilerek güvenliğim tehlikeye atıldı. Ancak, biz tabi ki bunların hiçbirine boyun eğmedik. Yaptığımız eylemlerin suç teşkil etmediğinin farkında olarak mücadelemizi kararlılıkla sürdürdük.

"MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Bir kentte eğer birileri nüfuzlarından yararlanarak yasalara aykırı çalışmalar yapıyorsa, bedeli ne olursa olsun, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı olarak bana düşen, bu kent suçları ile mücadele etmektir. Yapılan bu tür usulsüzlükleri takip etmek benim hem siyasi hem de yurttaşlık görevimdir. Bir siyasi partinin ilçe başkanı, kendi kentinde olan suçlara bigane kalamaz, karşısındakinin nüfuzuna bakarak görmezden gelemez. Dolayısıyla, bu dakikadan sonra da, bu gibi planlı trol saldırılarına boyun eğmeyeceğimizin ve bedeli ne olursa olsun mücadelemizi sürdüreceğimizin bilinmesini istiyorum."

CHP'Lİ ERKEK: KORKUNUN FAYDASI YOK, GELİYOR GELMEKTE OLAN

Karar beklenirken Gerçek Gündem'e açıklamalarda bulunan CHP'li Muharrem Erkek, "Anlaşılan o ki sarayın duvarları arasında korku çok büyük." dedi.

Erkek, "Üsküdar İlçe Başkanımızın yargılandığı davada daha önce beraat yönünde mütalaa veren savcıyı gönderdiler. Yeni görevlendirdikleri savcı da ceza istedi. Şimdi hep birlikte burada kararı bekliyoruz. Ekrem İmamoğlu davası 11 Kasım'a ertelendi. Bu düzende adil yargılanma hakkı askıya alınmıştır. Bugün Kartal ilçesinde olağanüstü hal ilan edilmiş. Adliyeye yaklaşmak mümkün değil. Avukatlar dahi adliyeye girmekte zorlandı. Anlaşılan o ki sarayın duvarları arasında korku çok büyük. Bu davalarda İstanbul'un iradesi yargılanıyor, bu davalarda demokrasi yargılanıyor. Bu adaletsiz düzeni hep birlikte değiştireceğiz. Korkunun faydası yok, geliyor gelmekte olan."

Erkek

CANAN KAFTANCIOĞLU: BOŞ ARAZİ FOTOĞRAFININ ÖZEL HAYTIN GİZLİLİĞİNİ İHLAL OLMADIĞI MAHKEME KARARIYLA ONAYLANDI

Kararın ardından paylaşım yapan Canan Kaftancıoğlu, "Üsküdar İlçe Başkanımızın çektiği boş arazi fotoğrafının özel hayatın gizliliğini ihlal olmadığı mahkeme kararıyla onaylandı." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde bulunan Kuzguncuk’taki vakıf arazisinde izinsiz inşaat gerçekleştirdiği iddia edilmişti.Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunan CHP İBB Meclis Grubu, Altun’un Boğaziçi Kanunu’nun ilgili maddelerine göre 1 aydan 6 aya kadar hapis cezası ve 200 bin liradan 500 bin liraya kadar para cezası ile cezalandırılmasını talep etmişti.

Fahrettin Altun ise konuyu gündeme getiren getiren Cumhuriyet gazetesine ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş hakkında özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un açtığı davada “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlamasıyla yargılanan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş ve “YSK üyelerine hakaret” iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davalarını takip etmek için Anadolu Adliyesi’ne girişler Kartal Kaymakamlığı tarafından engellendi.

Etiketler
Üsküdar Cumhurbaşkanlığı Fahrettin Altun