Devlet erkanı Anıtkabir'de Ata'nın huzuruna çıktı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatahı Anıtkabir'de Büyük Zafer'in 100. yılı nedeniyle tören düzenlendi.

Devlet erkanı Anıtkabir'de Ata'nın huzuruna çıktı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatahı Anıtkabir'de Kurtuluş Savaşı'nın önemli dönüm noktalarından olan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki heyette TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat oktay, bakanlar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yer aldı.

Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada Anıtkabir Özel Defteri'ne şu ifadeleri yazdı:

"Aziz Atatürk; şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından büyük zaferin 100. senei devriyesinde zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı, Büyük Millet Meclisi'nin mümtaz üyelerini ve aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz.

Kahraman şehitlerimizden aldığımız ilhamla Türkiye Cumhuriyeti'ni bizlere çizdiğiniz hedefler istikametinde ilerletmeye, başta ekonomi, savunma ve diplomasi olmak üzere her alanda güçlendirmeye devam ediyoruz.

Küresel salgın krizini alnının akıyla atlatan ülkemiz, bölgesinde yaşanan çatışmaları da başarıyla yönetmekte barış ve istikrarın yeniden tesisi için tüm dünyanın takdirini toplayan diplomatik hamlelere imza atmaktadır. Büyüyen, güçlenen, özgüveni yüksek vatandaşlarıyla birlikte mazlumların da umudu olan bir Türkiye'nin inşasını ne müstevilerin oyunları ne de eli kanlı terör örgütlerinin saldırıları engelleyemeyecektir. Ruhun şad olsun."

Anıtkabir'deki resmi törenler sona ererken, Anıtkabir vatandaşların ziyaretine açıldı.

DEVLET MEZARLIĞI'NDA TÖREN

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'den sonra Devlet Mezarlığı'nı ziyaret etti. Anıta çelenk koyan Erdoğan, Anıt Özel Defteri'ni imzaladı.

Erdoğan, deftere şunları yazdı:

"Bu tarihi günde bize emanetiniz olan kıymetli aile efradınız ile birlikte manevi huzurunuzda bulunmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum. Her karışında bir yiğidin yattığı bu güzel ülkeyi birlik, beraberlik içinde 2023'e ulaştırmakta kararlıyız."

Devlet erkanı Anıtkabir'de Ata'nın huzuruna çıktı - Resim : 1

BEŞTEPE'DE TEBRİKAT TÖRENİ

Anıtkabir'de düzenlenen törenin ardından Beştepe'ye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan burada protokolün tebriklerini kabul etti.

Etiketler
Mustafa Kemal Atatürk