Türkiye refah sıralamasında 27 basamak geriledi: En ciddi gerileme kişisel özgürlükte

Londra merkezli Legatum Enstitüsü’nün her yıl yayınladığı ‘Global Refah Endeksi’ne göre Türkiye 2011 yılından bu yana 27 sıra gerileyerek kendine 93’üncü sırada yer bulabildi.

Türkiye refah sıralamasında 27 basamak geriledi: En ciddi gerileme kişisel özgürlükte

GERÇEK GÜNDEM -

167 ülkenin refah seviyesini ölçen Legatum Enstitüsü’nün yayınladığı 2021 Legatum Refah Endeksi, ülkelerin siyasi, toplumsal ve ekonomik şartları ele alınarak hazırlandı.

12 temel alanda 300 faktör incelenerek hazırlanan 2021 Legatum Refah Endeksi’ne göre, listenin başında Danimarka, ardından Norveç ve İsveç yer alırken; Güney Sudan 167’inci olarak son sırada yer aldı.

DURUM İÇLER ACISI

Türkiye ise Refah Endeksi sıralamasında 2011 yılından bu yana 27 sıra gerileyerek 93’üncü sırada yer alıyor.

Kişisel özgürlükler kategorisinde 167 ülke arasından 154’üncü olan Türkiye, en ciddi gerilemeleri kişisel özgürlükler alanında yaşıyor.

Türkiye yönetim konusunda 127’inci sırada yer alırken, güvenlik konusunda 146’ıncı sırada yer alarak Peru, Umman, Suudi Arabistan, Ürdün, Paraguay ve Namibya gibi ülkelerin bile gerisinde kaldı.

Küçük bir ada ülkesi olan Trinidad ve Tobago 59, insan nüfüsunun iki katı kadar at nüfusu olan Moğolistan 87 ve dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Kırgızistan ise 90’ıncı sırada yer alarak Türkiye’yi geride bıraktı.

Etiketler
Londra Türkiye