Naci İnci'den yeni hamle: Rektörlük istedi Belediye, BÜMED lokalindeki restoranı mühürledi

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci'nin son yaptıkları tartışılmaya devam edilirken; Rektörlüğün talebi üzerine Sarıyer Belediyesi zabıtaları BÜMED lokalinde bulunan restoranı mühürlendi. BÜMED'den yapılan açıklamada Boğaziçi Ruhu vurgusu yapıldı.

Naci İnci'den yeni hamle: Rektörlük istedi Belediye, BÜMED lokalindeki restoranı mühürledi

GERÇEK GÜNDEM - Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin (BÜMED) lokalinde bulunan restoran bu sabah Sarıyer Belediyesi zabıtaları tarafından mühürlendi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğünün şikayeti üzerine Sarıyer Belediyesi dün lokaldeki “Niche” adlı restorana bugün mühürleme yapılacağını bildirmişti.

REKTÖRLÜK PARA CEZASI KESMİŞTİ

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, üniversite sınırları içinde alkollü içecek satışı yapılmasının yasak olduğu gerekçesiyle BÜMED’e son üç ayda birçok kez uyarısı yazısı gönderdi ve yüklü miktarda para cezası kesti.

Bununla da yetinmeyen rektörlük restorana Boğaziçi Üniversitesi mezunları dışında misafir girişini engellemek için güvenlik görevlilerini devreye soktu ve lokal girişindeki kapılarda güvenlik önlemlerini arttırdı.

Rektörlük ve restoran arasında çeşitli görüşmeler yapan BÜMED yetkilileri ise bir sonuç alamadı.

ALKOL RUHSATI VARDI

Restoran yetkililerinin, alkollü içecek satma ruhsatı olduğu gerekçesiyle bu engellemeyi kabul etmediği belirtiliyor.

Restoran yetkilileri Sarıyer Belediyesi’nin mühürleme işleminden önce restorana alkolsüz içecek satışı yapılmasına imkan sağlayan yeni bir ruhsat oluşturma teklifinde bulunduğu ancak bunun kabul edilmediği ifade ediliyor.

BÜMED'DEN AÇIKLAMA: YANIMIZDA OLMANIZ BOĞAZİÇİ RUHU İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED), Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün alkol satışını yasaklamasının ardından BÜMED’in bünyesindeki restoranın Sarıyer Belediyesi tarafından mühürlendiğini duyurdu.

BÜMED tarafından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bildiğiniz üzere BÜMED tesis içerisinde bulunan restoranımız ruhsatlı olarak alkol satışı yapıyordu. Ancak rektörlüğün alkol satışını yasaklamasının ve şikâyette bulunmasının ardından bugün Sarıyer Belediyesi tarafından mühürlendi. Restoranımız dışında tesiste bulunan tüm idari, sosyal ve sportif faaliyetler devam etmektedir. Hem rektörlük hem de restoran özelinde hukuki hazırlıklar devam etmektedir. Detaylı bilgilendirmeyi mail olarak ayrıca sizlerle paylaşacağız.

Bu süreçte derneğimizin yanında olmanız hem bizim hem de öğrenciler ve hocalarımızla beraber korumaya çalıştığımız Boğaziçi Ruhu için büyük önem taşımaktadır."

Naci İnci'den yeni hamle: Rektörlük istedi Belediye, BÜMED lokalindeki restoranı mühürledi - Resim : 1

Etiketler
Sarıyer Boğaziçi Üniversitesi Üniversite Sarıyer Belediyesi