Dört ay sonra gelen soruşturma ve tutuklama: Gülşen aslında neden hedefte?

Gitaristine "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" şeklindeki sözlerle takılan Gülşen halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla tutuklandı. Şarkıcı, sahne kıyafetleri ve görüşleri nedeniyle İslamcı çevrelerin hedefindeydi.

Dört ay sonra gelen soruşturma ve tutuklama: Gülşen aslında neden hedefte?

GERÇEK GÜNDEM / MİRAY TAMER

Normal şartlarda ekonomik krizin bir numaralı gündem maddesi olması beklenen Türkiye'de, son günlerde en çok tartışılan konuların başında 'sanat' geliyor.

Sezen Aksu'nun 'Şahane bir şey yaşamak' adlı şarkısının İslamcı çevrelerce hedef alınması ve Tarkan'ın 'Geççek' adlı teklisinin iktidara yakın isimlerin tepkisini çekmesiyle başlayan süreç, yaz aylarında birçok festival ve konserin yasaklanmasıyla boyutlandı.

Tüm bu olaylar sırasında gündemden hiç düşmeyen bir isim de Gülşen'di. Kendisi şimdilerde konser sırasında gitaristine "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" diye takılmasıyla gündemde.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş başta olmak üzere birçok isim bu sözlere tepki gösterdi.

Şarkıcıya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı ve aynı gün gözaltına alındıktan sonra 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçlamasıyla tutuklandı.

DÖRT AY SONRA GÜNDEME GETİRİLDİ

Gelişmeyi ilginç kılan ise, olayın geçtiğimiz nisan ayında yaşanması; yani aradan dört ay geçmiş.

SAHNE KIYAFETLERİ İSLAMCI ÇEVRELERİN TEPKİSİNİ ÇEKİYORDU

Şarkıcı, çok uzun bir süredir AKP'ye yakın çevrelerin hedefinde; nedeniyse sahnede giydiği kıyafetlerin 'açık olması.'

Gülşen, 'eleştirilerle' ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada şunları söylüyordu: "Başka şeylerden utanalım, siz ne olduğunu biliyorsunuz. En masum yerlerimiz. Bırakın annelerimizin memesi açık kalsın."

'HİÇBİR SIFATIN KÖLESİ DEĞİLİM'

Gülşen, sahne kıyafetleriyle ilgili tartışmaların en hararetli olduğu dönemde, Ocak 2022'de, şunları söylemişti:

"(...) Evet, ben bir anne-babanın kızı, evet bir erkeğin eşi, ve bir yavrunun annesiyim. Babasının kızı, bir erkeğin karısı, bir çocuğun annesi olmaktan öte; ben aklı ve düşünme yeteneği olan özgür iradeye sahip bir insanım. Bu sıfatlardan fazlasıyım. Hiçbir sıfatın kölesi değilim. Kimseye ait değilim. Ben kendimim. Kendime aitim."

SAHNEDE LGBTİ+ BAYRAĞI AÇTI: 'RAHATSIZ OLAN ARKAYA GİTSİN'

Gülşen'in okların hedefine konmasının nedenleri arasına 'hayat görüşü' de eklenebilir.

Türkiye'de LGBTİ+ karşıtı söylemler her geçen gün daha da artarken, şarkıcı iki hafta önce sahnede gökkuşağı bayrağı açtı.

Arkada kalan seyirciler havada sallanan bayraklar nedeniyle konseri izleyemediklerini söyleyince de tepkisi şu oldu: "Rahatsız olan arkaya gitsin.”

İKTİDAR MEDYASININ GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Gülşen'in bu adımı, iktidara yakınlığıyla bilinen birçok medya kuruluşunca hedef alındı. Hatta Sabah gazetesi, popstarın imam hatiplerle ilgili sözlerini haberleştirdiği metninde dahi LGBTİ+ bayrağı açmasını 'es geçmedi.'

"Konserlerinde LGBT bayrağı açıp 'beğenmeyen gitsin' diyerek tepki toplayan Gülşen'in imam hatiplileri hedef aldığı skandal sözleri ortaya çıktı: İmam hatipte okumuş kendisi, sapıklığı oradan geliyor."

Dört ay sonra gelen soruşturma ve tutuklama: Gülşen aslında neden hedefte? - Resim : 1

EBUBEKİR SİFİL'İ 'GÖRMEDİLER'

Gülşen 'halkı kin ve düşmanlığa' tahrikle suçlanırken, savcılar ilahiyatçı Ebubekir Sifil'in sözleri karşısında sessiz:

"Bir adam var çok laubali davranıyor. Efendim, aslında namazın önemini biliyor. Kılmamak için herhangi bir meşru mazereti yok. Yani eli sağlam ayağı sağlam suya kavuşmuş, abdest alma sıkıntısı yok, namaz kılma sıkıntısı yok, zaman sıkıntısı yok vesaire. Bu adam keyfi olarak namazı sürekli biçimde aksatıyorsa cezaya çarptırılır. Çağırılır, azarlanır. Çağırılır, tekdir edilir. Çağırılır, dövülür. Devam ederse taziren öldürülebilir."

Etiketler
Muş Gülşen Soruşturma