Sifil'e susanlar Gülşen'i lince doyamadı

Sabah gazetesinin haberine göre, imam hatiplerle ilgili sözleri sonrası hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen hakkında gözaltı kararı verildi. Aynı gün "namaz kılmayanlar öldürülebilir" diyen Ebubekir Sifil hakkında ise bir işlem yapılmadı.

Sifil'e susanlar Gülşen'i lince doyamadı

Önceki gece sahne alan Gülşen'in "İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" dediği görüntüler tartışma yaratmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Gülşen'in sahnede kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek, TCK 216. Madde kapsamında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan resen soruşturma başlatılmıştı.

EBUBEKİR SİFİL'İN NEFRET SÖYLEMİ GÖRMEZDEN GELİNDİ

Daha önce deve sidiğinin içilebileceğini söyleyerek gündeme gelen İlahiyatçı Ebubekir Sifil, bu kez de bir videoda namaz kılmayan kişinin uyarılara rağmen kılmamaya devam ettiği takdirde öldürülebileceğini söyledi. Gülşen'e "nefret söylemi" nedeniyle başlatılan soruşturma gündemdeyken Sifil için herhangi bir işlem yapılmıyor olması hukukun kişiye göre işlediğini yeniden gösterdi.

Sifil videosunda şu ifadeleri kullandı:

"Bir adam var çok laubali davranıyor. Efendim, aslında namazın önemini biliyor. Kılmamak için herhangi bir meşru mazereti yok. Yani eli sağlam ayağı sağlam suya kavuşmuş, abdest alma sıkıntısı yok, namaz kılma sıkıntısı yok, zaman sıkıntısı yok vesaire. Bu adam keyfi olarak namazı sürekli biçimde aksatıyorsa cezaya çarptırılır. Çağırılır, azarlanır. Çağırılır, tekdir edilir. Çağırılır, dövülür. Devam ederse taziren öldürülebilir."

Sifil'in sözleri Türkiye'de namaz kılmayan milyonlarca insanı hedef gösterirken, konuyla ilgili herhangi bir savcılık makamında "resen" soruşturma başlatılmadı.

Etiketler
Gülşen Gözaltı Soruşturma