Fatih Altaylı, 'AB yetkililerinin çok gizli toplantısı'nı yazdı

Fatih Altaylı, son dönemde sık sık gündeme gelen Türk vatandaşlarının vizelerinin reddedilmesinin nedeninin "vatandaşlık verilen göçmenler" olduğunu söyledi.

Fatih Altaylı, 'AB yetkililerinin çok gizli toplantısı'nı yazdı

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Türk vatandaşlarının son dönemde artan vize reddi sorununu köşesinde değerlendirdi. Altaylı, "Hiç öyle derin siyasi komplolar aramaya gerek yok. Neden belli. Vatandaşlık verilen göçmenler..." diye yazdı.

"Yok hükümeti sıkıntıya sokmakmış, yok AK Parti karşıtlığı imiş, bunlar palavra." ifadelerini kullanan Altaylı, "Avrupa’nın da, diğer ülkelerin de en büyük rahatsızlığı göçmenler. Bu ülkeler, Türk vatandaşlığı alan Suriye, Mısır ve diğer ülke vatandaşları arasında yer alan radikal İslamcı gruplara bağlı ve terör bağlantılı olabilecek kişilerin kendi ülkelerine sızmasından korkuyor. Çünkü özellikle ilk etapta hızla vatandaşlık verilen Suriye Mısır uyruklu İhvan ve El Nusra kökenli kişilerden büyük rahatsızlık vardı. İsim değiştirmenin kolaylaştırılmasından sonra bu rahatsızlık had safhada arttı." dedi.

Altaylı, yazısını şöyle sürdürdü:

Bir süre önce AB yetkililerinin bu konuda çok gizli bir toplantı yaptığı ve Türkiye’den yapılacak vize başvuruları için 'Kim olduğundan kesin emin değilseniz, geçmişte vize alıp AB ülkelerine sorunsuzca seyahat etmemişse vize vermeyin' şeklinde bir eşgüdüm kararı alındığı bilgisi geldi.

Sırf bu yüzden yani olası bir teröristi ülke topraklarına ayak bastırmamak için transit geçişlere bile vize koyma kararı alındı ve bu yaygınlaşacak.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Fatih Altaylı Vize