Beykoz'da vatandaşların direnişine rağmen yıkım!

Beykoz Tokatköy'de, belediyenin kentsel dönüşüm yapmak istemesine vatandaşlar, hukuki sürecin sona ermediğini ve haklarını alamadıklarını söyleyerek karşı çıktı. Sabah saatlerinde yaşanan gerginliğin ardından yıkım başladı.

Beykoz'da vatandaşların direnişine rağmen yıkım!

BirGün'den İsmail Arı'nın aktardığına göre, İstanbul'da Beykoz ilçesinin Tokatköy Mahallesi'nde AKP'li ilçe belediyesi sabah baskını düzenlemek istedi.

Kentsel dönüşüm projesinde, hukuki süreçlerin devam etmesine rağmen ve mahkemelerin yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen AKP'li Beykoz Belediyesi yurttaşları evlerinden zorla tahliye etmeye çalışıyor.

Belediye görevlileri kamyonlarla mahalleye gelerek bazı evleri tahliye etmek istedi. Belediye ekiplerini mahalleden kovan halk yola barikat kurdu.

Mahallede süren bekleyişin ardından alana çevik kuvvet ekipleri ve TOMA geldi.

Tokatköy halkına, biber gazı ve TOMA'yla sert şekilde müdahale eden polisin bir çocuğu darp ettiği anlar görüntülendi.

Kentsel dönüşüm kapsamında AKP'li belediyenin yaklaşık 238 binayı yıkacağı belirtilmişti. Bu binalardan yaklaşık 110'unun ise geçen aylarda yıkıldığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ ALMAK İSTEYEN GAZETECİLERE POLİS ENGELİ

Tokatköy'de görüntü almak isteyen gazeteciler, polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Gazeteciler alandan uzaklaştırıldı.

HACER FOGGO: "POLİSLER, HUKUKSUZ BİR YIKIM İÇİN BURADA"

Tokatköy'de yaşananları anlatan Derin Yoksulluk Ağı kurucusu ve Gerçek Gündem yazarı Hacer Foggo, "Beykoz'da bugün inanılmaz bir yıkım durumu var. Arkamda gördüğünüz yerde epilepsi hastası iki çocuk var. Polis biber gazı kullandı. Hukuksuz bir yıkım için polisler buraya gelmiş durumda" dedi.

Son durumu aktaran Foggo, "Ev sahibi ve direnen komşuları gözaltında.Evdeki eşyaları belediye görevlileri çıkartıyor.Bir taraftan yıkım bu nasıl dönüşüm @Beykoz_Bld başkasının özel eşyalarını nasıl sizin görevlilerinin dokunabilir.#Tokatköy" diye yazdı.

EV SAHİBİ ÇATIDA FENALAŞTI

Polis müdahalesiyle ablukaya alınan evin sahibi çatıya çıkarak intihar girişiminde bulundu. Kendisini çatıdan aşağı atmak isteyen yurttaş fenalaştı.

Beykoz'da vatandaşların direnişine rağmen yıkım! - Resim : 1

POLİS YURTTAŞLARA PLASTİK MERMİ SIKTI

Evlerini tahliye etmemek için çatıya çıkan yurttaşlara polis sert müdahalede bulundu. Çatıda bulunan yurttaşlara plastik mermi ile müdahalede bulunan ekipler, girdikleri evde biber gazı sıktı. Çatıdakiler daha sonra indi.

Beykoz Tokatköy'deki polis müdahalesi sırasında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

MAHALLEDE YIKIM BAŞLADI

Yurttaşların direnişine karşı uygulanan sert polis müdahalesinin ardından mahallede yıkım başladı. Tahliye işlemlerine başlanan bir evin bahçe duvarları yıkıldı, ekipler şu ana dek iki evde yıkım çalışmaları gerçekleştirdi.

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI İLE GÖRÜŞMEK İSTEYEN YURTTAŞLARA ENGEL

Kentsel dönüşüm projesinin uygulayıcısı olan AKP'li Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ile görüşmek için belediye önünde gelen Tokatköy sakinleri, polis ve zabıta ekipleri tarafından engellendi.

ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI

Anka'nın aktardığına göre ise; AKP’li Beykoz Belediyesi, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen Tokatköy Mahallesi’ndeki evleri kentsel dönüşüm kapsamında yıkmak için harekete geçti. Buna karşı direnen vatandaşlarla güvenlik güçleri karşı karşıya geldi. Yıkılmak istenen evden çıkmak istemeyen vatandaşların bazıları çatıya çıkarken, bazıları da polise taşla karşılık verdi. Polis, biber gazı ve plastik mermi ile müdahale ederken; 10’un üzerinde mahalleli gözaltına alındı. İstanbul'da AKP’li Beykoz Belediyesi’nin yıkım ekipleri, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen; Tokatköy’deki evleri kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkmak için bugün sabah 07.00 sularında mahalleye girdi. Yıkıma engel olmaya çalışan mahalleli sokaklara barikatlar kurdu.

BİBER GAZI SIKILAN EVDE YAŞLI VE ÇOCUKLAR VARDI

Hz. Yuşa Caddesi’nde bulunan evlerinin yıkılmasına engel olmak isteyen vatandaşlar kendilerini evlerine kapattı, bazıları da evin çatısına çıktı. Taş atarak direnen vatandaşlara çevik kuvvet, biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etti. Evde bulunan yaşlı ve çocuklar gazdan etkilendi. Biber gazı sıkılan eve giren polis 10’dan fazla kişiyi gözaltına aldı.

Etiketler
Tokat Beykoz