Dilipak, AKP'yle karşı karşıya geldiği davadaki son gelişmeleri paylaştı: 'Sahipsiz kaldı gibi'

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, 'AKP'nin papatyaları' başlıklı yazısı nedeniyle iktidar partisinin kendisine açtığı davadaki son gelişmeleri paylaştı: "Davacı olan AK Parti il kadın kolları başkanlarının üçte biri, bugün il başkanı değil."

Dilipak, AKP'yle karşı karşıya geldiği davadaki son gelişmeleri paylaştı: 'Sahipsiz kaldı gibi'

AKP'ye yakınlığıyla bilinen, ancak son dönemde iktidar partisi mensuplarına yönelttiği eleştirilerle öne çıkan Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, karşı karşıya geldikleri davayla ilgili son gelişmeleri okurlarıyla paylaştı.

Dilipak, 27 Temmuz’da ‘AKP’nin papatyaları’ başlıklı yazısında AKP içinde bazı kişilerin hem uluslararası fonlarla desteklenip hem de kamu fonlarını kullandığını, ‘yeşil sermayeden’ destek aldığını söylemiş ve bu kişilere ‘fahişeler’ demişti.

AKP kadın kolları, köşe yazarı hakkında 81 ilde suç duyurusunda bulunurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da şu sözlerle tepki göstermişti:

"AK Parti'nin kadınları için, öbür tarafta AKP'nin papatyaları gibi yakıştırmalarla, yeşil sermaye gibi yaklaşımlarla, ben ağzıma almaktan edep ediyoruz, küfri bir ifadeyi kullanmak suretiyle, bu tür yakıştırmalarının içine giren köşe yazarları noktasında da, tüm kadın kollarım adına ve tüm kadınlar adına kendilerini kınıyorum. Kimi isimler, kendilerine asla yakıştıramayacağımız çirkin ifadelerle bu tartışmanın içinde yer almıştır. Biz her türlü mücadeleye saygı gösteririz ama kadınlarımızın onuruna, iffetine yönelik en küçük bir saldırıya da müsaade etmeyiz."

Dilipak, yeni duruşmanın 14 Eylül 2022'de Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüleceğini belirtti ve davacı olan AKP il kadın kolları başkanlarının üçte birinin bugün aynı görevde bulunmadığını söyledi:

"(...) Kadın Kolları İl Başkanı Lütfiye Selva Çam’ın yerine Ayşe Keşir geldi. Çam’ın yardımcıları Ceyda Çetin Erenler, Çiğdem Koncagül, Jülide İskenderoğlu, Semiha Ekinci, Serpil Kavrak da artık Merkez Karar’da değiller. Yani, kadın kolları yönetiminden kimse davaya kurumsal olarak ve fiilen müdahil değil.

'DAVA SAHİPSİZ KALDI GİBİ'

Dava sahipsiz kaldı gibi sanki. Düşünsenize kadın kolları genel merkezden kimse yok. İl başkanlarının 3’te 1’i artık görevde değil. Son vekaletname veren Giresun’la birlikte, Kastamonu ve Hakkari dışında hiçbir il kadın kolları başkanı vekaletname vermemiş. KADEM hem teşkilat ve hem de genel başkanı temsilen 2 avukatla katılmıştı, bir de Yalova’dan bir avukat gelmişti, hepsi bu. Yalova’da da artık yönetim değişince o defter de kapandı.

'YENİDEN GÖREV ALMAYAN YA DA SEÇİLMEYEN 27 İL BAŞKANINDAN BİRİ ÇIKIP SÜRECİN NASIL GELİŞTİĞİNİ ANLATACAK MI ACABA?'

KADEM’den gelen iki avukattan birinin katılma talebi reddedilince bir avukatla duruşma devam etmişti. Bu davanın daha ilk günden itibaren sahipsiz kalması ilginç. Yeniden görev almayan ya da seçilmeyen 27 il başkanından biri çıkıp sürecin nasıl geliştiğini anlatacak mı acaba? Troller, sosyal media ağları, yerel media, ulusal media, 'topyekûn bir saldırı' başlatılmıştı. 'Media tetikçileri', azgın bir iştiha ile 'Media linci' için adeta mevzilenmişti! Kalemlerinden kan damlıyordu. Sahi ne oldu da derin bir sessizliğe gömüldüler. Neden 'Davalarına' sahip çıkmıyorlar?

'YENİ GELENLERİN HİÇBİRİ MÜDAHİLLİK TALEBİNDE BULUNMAMIŞ'

UYAP’da kayıtlı davacı listesine bakıyorum, Urfa’dan Demet Saatçı Güven, Av. Reşit Palalı’ya, Hakkari’den Münevver Ertuş, Av. Sabahattin Demir’e, Kastamonu’dan Neslihan Kaya, Av. Ahmet Eren’e vekalet vermiş. Yalova’dan Melahat Yalçın, Av. Selihan Dicle Şimşek Battal’a vekalet vermiş, Adıyaman’dan Perihan Gümüş, Av. Leyla Karatekin’e, İstanbul’dan Seda Gören Bölük, Av. Müge Doğan’a vekalet vermiş ama ama artık onlar yönetimde değil. Yeni gelenlerin hiçbiri, genel merkez kadın kolları başkanı dahil, müdahillik talebinde bulunmamış. Görevlerinden ayrılanların müdahillik taleblerinin devam edip etmediği de belli değil. (...)"

Yazının tamamı.

Etiketler
Yeni Akit Papa Abdurrahman Dilipak AK Parti