ÖSYM çöktü, sosyal medyada gündem oldu: Yerleştirme sonuçlarını öğrenemeyen gençlerden tepki

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM'nin sitesine erişmek isteyen gençler sistemin çalışmaması nedeniyle tepki gösterdi.

ÖSYM çöktü, sosyal medyada gündem oldu: Yerleştirme sonuçlarını öğrenemeyen gençlerden tepki

GERÇEK GÜNDEM -

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları açıklandı. Bugün sabah saatlerinde yapılan açıklamada yaklaşık 3 milyon öğrencinin girdiği sınavın yerleştirme sonuçlarının açıklandığı duyuruldu.

Öğrencilerin ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden TC. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sonuçları öğrenebilecekleri belirtilen açıklamanın ardından YÖK Başkanı Erol Özvardar da sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Özvar, YÖK'te veriye dayalı attıkları adımların meyvesini verdiğini, YKS yerleştirme sonuçlarına göre, KKTC üniversiteleri hariç yükseköğretim kurumlarının kontenjanlarının yüzde 99'unun dolduğunu kaydederek, “2022 YKS yerleştirme sonuçlarına göre, puanı hesaplanan yaklaşık 2 milyon 900 binden fazla aday arasından, açık öğretim hariç yaklaşık 850 bini yerleşti” dedi.

Özvar, bu açıklamayı yaparken, sınava giren öğrenciler ÖSYM’nin internet sitesindeki sorun yüzünden henüz yerleştirme sonuçlarına ulaşamamanın sıkıntısını yaşıyordu.

Yüzbinlerce öğrencinin aynı andan yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için girdiği site bir süre sonra çalışamaz hale geldi. Bilgisayar başında saatlerce hangi üniversite ya da hangi bölümü kazandığını öğrenemeyen gençlerin tepkisi sosyal medyada gündem oldu.

İşte o tepkilerden bazıları:

ÖSYM çöktü, sosyal medyada gündem oldu: Yerleştirme sonuçlarını öğrenemeyen gençlerden tepki - Resim : 1

ÖSYM çöktü, sosyal medyada gündem oldu: Yerleştirme sonuçlarını öğrenemeyen gençlerden tepki - Resim : 2

ÖSYM çöktü, sosyal medyada gündem oldu: Yerleştirme sonuçlarını öğrenemeyen gençlerden tepki - Resim : 3

ÖSYM çöktü, sosyal medyada gündem oldu: Yerleştirme sonuçlarını öğrenemeyen gençlerden tepki - Resim : 4

ÖSYM çöktü, sosyal medyada gündem oldu: Yerleştirme sonuçlarını öğrenemeyen gençlerden tepki - Resim : 5

ÖSYM çöktü, sosyal medyada gündem oldu: Yerleştirme sonuçlarını öğrenemeyen gençlerden tepki - Resim : 6

Etiketler
ÖSYM