Megakentte zor anlar yaşandı: İstanbul'da metrekareye yüz kilograma kadar yağış düştü

İstanbul art arda gelen uyarıların ardından bugün sağanak yağışın etkisi altına girdi. Megakentte sağanak yağış nedeniyle zor anlar yaşandı.

Megakentte zor anlar yaşandı: İstanbul'da metrekareye yüz kilograma kadar yağış düştü

GERÇEK GÜNDEM -

İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 17 il için sağanak yağış uyarılarının ardından beklenen kuvvetli yağış megakenti etkisi altına aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İstanbul için çok sayıda uyarıda bulunmuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün yaptığı açıklamada, "Çekmeköy'de 90-100 yüz kilo metrekareye, Sarıyer-Maslak civarında 80 kilo metrekareye yağışla karşı karşıya kaldık. İstanbul'un genelinde, 45-50 kiloyla 100 kilo yüz kilo arasında bir yağışı muhtelif bölgelerinde yaşadık" demişti.

Anadolu Yakası'nda aniden bastıran yağış nedeniyle Maltepe'de yollar kısa sürede göle döndü. Altayçeşme Mahallesi'nde otomobiller yolda mahsur kaldı.

AKOM'dan yapılan açıklamada, "Sabah saatlerinde Sarıyer ve Beykoz ilçelerinde etkili olan sağanak yağmurun ilerleyen saatlerde etkisini arttıracağı, öğle saatlerine kadar gök gürültüsü ve şimşek ile beraber yer yer yoğun sağanak geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki saatlerde Anadolu yakasında yoğun yağış geçişleri yaşanması beklenmektedir." denildi.

AFAD'DAN HORTUM UYARISI

AFAD'dan yapılan açıklamada İstanbul için kuvvetli yağışın devam etmesinin beklendiği uyarısı yapıldı. Uyarıda vatandaşlardan sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması talep edildi.

İstanbul Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan uyarıda ise şöyle denilmişti:

"Meteoroloji'ye göre; yarın (bugün) ilk saatlerden itibaren İstanbul'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

SAĞANAK YAĞIŞ İSTANBUL'DA SU BASKINLARINA NEDEN OLDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasına göre yer yer metrekarede 60 kilogram ağırlığına erişen yağış nedeniyle su baskınları meydana geldi.

Etiketler
İstanbul sağanak yağış İstanbul Sağanak yağış