Nagehan Alçı'dan yanıt: Fazıl Say'ın 'kırmızı çizgileri' ben değilim, hele Rasim hiç değil

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Nagehan Alçı, piyanist Fazıl Say'a "Kırmızı çizgileri ben değilim, hele Rasim hiç değil. O da yalan. Neyse. O mevzuda açıklama yapıp bu piyanistimizi daha fazla mahçup etmek istemiyorum" yanıtını verdi.

Nagehan Alçı'dan yanıt: Fazıl Say'ın 'kırmızı çizgileri' ben değilim, hele Rasim hiç değil

Besteci ve piyanist Fazıl Say'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın sorularını yanıtlamasına tepki göstermesiyle başlayan polemik devam ediyor.

Son olarak Alçı, Say için "Ben de Ekrem’i aday maday yaptırtmıyorum' diyen bir piyanistin, kafasına huni geçirip 'Ben Napolyon’um' diye bağıran bir hastadan farkı yok. Bu hastalığın adı şizofreni. Acil Bakırköy’e yatırılıp müşahede altında tutulması şart. Fazıl Say’ın düştüğü bu duruma çok üzülüyorum" ifadesini kullandı; ardından şunları kaydetti:

"Fazıl Say, Tayyip Erdoğan konusunda da yalan söylüyor. 2019’da Erdoğan’a o salonda nasıl övgüler düzdüğüne herkes, tüm kameralar şahit. Üstelik bu dalkavukluk gösterisinden 25 gün önce Metin Akpınar polis baskınıyla evinden alınmıştı. Say’ın karakteri budur maalesef, çok acı.

Nagehan Alçı'dan yanıt: Fazıl Say'ın 'kırmızı çizgileri' ben değilim, hele Rasim hiç değil - Resim : 1

(Alçı'nın paylaşımına eklediği ekran görüntüsü)

"Yazımda da ispatladığım gibi Fazıl Say ideolojik açıdan tam bir Mehmet Ali Çelebi’dir. Teğmen Çelebi ne ise Say da odur. Ruh ikizi bunlar. Say da militarist, ulusalcı, sağcı. Tayyip Bey’e 'zalim diktatör' diyor Say ama sistem için çok kullanışlı, Tayyip Erdoğan’a çok faydalı.

Fazıl Say 'İslam ve Müslümanlara hakaret' davasından haksız yargılandı. Ben bu adaletsizliğe karşı çıktım. Enver Aysever şahit. Yazımda videosu var. Rasim ise Fazıl Say’ı Sabah gazetesinden savundu. Bu davaya karşı çıktık. Say yalan söylüyor.

Fazıl Say’ın 'kırmızı çizgileri' ben değilim, hele Rasim hiççç değil. O da yalan. Neyse.. O mevzuda açıklama yapıp bu piyanistimizi daha fazla mahçup etmek istemiyorum. Fazıl Say’ı Fazıl Say yapan insanlardan biri olan merhum Prof. Dr. Önder Kütahyalı’nın hatırası var. Sustum."

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Nagehan Alçı'ya röportaj vermesini eleştiren Say, şunları söylemişti:

"Ya Nagehan ve eşinin mağdur ettiği Atatürkçüler, demokratlar, çağdaş insanlar ne olacak? Evleri basılanlar? Hasta yatağından alınanlar? Bu ülkeyi savunan bizler çok mu keyif aldık mahkemelerde falan sürünürken? Bu yüzden pişmanım, hayal kırıklığım büyük. Sadece ben değil, çoğumuz. CHP, İmamoğlu’nu aday filan asla göstermemeli. Alay mı ediliyor bizlerle? Kimin üstüne yürümek bu? Onu avucunda taşıyan, koruyan, İstanbul’u kazanmasında en büyük desteği veren kitlelere de kurumlara da partilere de resmen saygısızlık bu."

Say'ın eleştirisine 11 Ağustos'ta köşesinde yanıt veren Nagehan Alçı, "Fazıl Say işte politik ve entelektüel açıdan bu kadar şuursuz bir insan. Başarılı bir piyanist olması ayrı, bu yazdıkları ancak ortaokul seviyesinde trollerin yazdıklarıyla kıyaslanabilir" ifadesini kullanmıştı.

'EKREM'İ DE ADAY MADAY YAPTIRTMIYORUM'

Say ise Alçı'nın sosyal medyadaki paylaşımına yanıt vererek, "Yok röportajdı, yok otobüsdü. Geç bunları. Senin bineceğin tek otobüs cezaevine giden otobüs olmalı. 15 yıldır apaydınlık insanların hayatına kastettin 'algı' yöntemiyle! Ekrem’i de aday maday yaptırtmıyorum! Bu yüzden!" demişti.

Say'ın daha sonraki 'kırmızı çizgim' çıkışını okumak için tıklayın:

Etiketler
Nagehan Alçı Fazıl Say