'Türkiye'nin en güvenilir kurumları' anketi: 'Hiçbiri' diyenlerin oranı ilk sırada

ASAL Araştırma, yürüttüğü anket çalışmasında katılımcılara "Türkiye'de en güvendiğiniz kurum hangisi?'' diye sordu. "Hiçbiri" diyenlerin oranı yüzde 33.6 olarak belirlenirken, somut bir cevap verenler arasında en yüksek oyu yüzde 15.2'yle TSK aldı.

'Türkiye'nin en güvenilir kurumları' anketi: 'Hiçbiri' diyenlerin oranı ilk sırada

ASAL Araştırma ve Danışma Şirketi tarafından, 3-8 Temmuz 2022 tarihleri arasında İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Hatay, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin'de yürütülen anket çalışmasında vatandaşlara ''Türkiye'de en güvendiğiniz kurum hangisidir?'' sorusu yöneltildi.

EN GÜVENİLİR KURUM, YÜZDE 15.2'YLE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ

Araştırmaya katılanların yüzde 15.2'si Türkiye'nin en güvenilir kurumunun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olduğunu ifade etti.

İkinci sırada yüzde 11.4 ile Cumhurbaşkanlığı'nın yer aldığı araştırmada; üçüncü sırada yüzde 9.0 ile Güvenlik Güçleri, dördüncü sırada yüzde 6.7 ile sağlık kurumları, beşinci sırada yüzde 4.8 ile yargı kurumları, altıncı sırada yüzde 2.3 ile siyasi partiler yer aldı.

'HİÇBİRİNE GÜVENMİYORUM' DİYENLERİN ORANI YÜZDE 33.6

Türkiye'nin en güvenilir kurum sıralamasında yedinci sırada yüzde 1.5 oranla medya yer alırken, onu yüzde 1.2 ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve yüzde 1.0 ile Diyanet izledi.

Araştırmada, "Hiçbir kuruma güvenmiyorum" diyenlerin oranı yüzde 33,6'yla öne çıktı.

Fikir belirtmeyenlerin oranı ise yüzde 5.1.

Etiketler
TSK Ordu Türkiye