Hülya Koçyiğit’in damadının şirketi için ikinci iflas kararı

Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar‘ın sahibi olduğu Alkoçlar Otelcilik için ikinci kez iflas kararı verildi. Şirketin borcu 60 milyon lirayı aşıyordu.

Hülya Koçyiğit’in damadının şirketi için ikinci iflas kararı

Turizm sektörünün ‘en güçlü’ markalarından biri olduğu iddia edilen Alkoçlar Otelcilik AŞ için mahkemeden ikinci iflas kararı çıktı.

Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’a ait bin 400 yatak kapasiteli 3 otelin işletmecisi olan Alkoçlar Otelcilik AŞ 2018’de konkordato talebinde bulundu, İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tedbir kararı verdi.

ŞİRKETİN İFLASINA KARAR VERİLDİ

Halk TV’den Dinçer Gökçe'nin aktardığına göre, konkordato süreci devam ederken Bodrum ve Alaçatı’daki oteller kapatıldı. Dosyaya bakan mahkeme 60 milyon lirayı aşan borcu bulunan şirketin iflasına karar verdi.

Şirket karara itiraz etti, dosya bu defa istinaf sıfatıyla İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 45. Hukuk Dairesi’ne gitti. Daire 30 Haziran 2021’de yerel mahkemenin kararını bozdu.

MAHKEME KARARINDA ISRAR ETTİ

Bozma kararı sonrası dosya bir kez daha İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne gitti.
Kararında direnen mahkeme, 16 Haziran’da şirketin iflasına karar verdi. Dosya, tasfiye işlemlerinin yürütülmesi için İstanbul İflas Müdürlüğü’ne gönderildi.

‘VEDA’ MESAJI

Unvanı değiştirilerek Amaç Otelcilik AŞ olan Alkoçlar’ın web sitesinde ise Ender Alkoçlar imzasıyla veda mesajı yayınlandı.

Etiketler
Ordu