Erdoğan'a, yurttaştan 'Atatürk Havalimanı’na Millet Bahçesi' yanıtı

AREA Araştırma 'İstanbul Atatürk Havalimanı’nın ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesine' ilişkin son anket sonuçlarını yayımladı. Anket sonuçlarına göre, yurttaşların çoğunluğu dönüşümü olumsuz buluyor.

Erdoğan'a, yurttaştan 'Atatürk Havalimanı’na Millet Bahçesi' yanıtı

GERÇEK GÜNDEM - AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,partisinin grup toplantısında 'İstanbul Atatürk Havalimanı’nın ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesine' ilişkin konuştu.

Erdoğan, ''Atatürk Havalimanı ise askeri havalimanı, sivil pistiyle kısmen bu vasfını sürdürecek. Biz yurt içi ve yurt dışı seyahatlerimizde Atatürk Havalimanı'nı kullanıyoruz. Yabancı devlet insanları da burada karşılanıyor... İstanbul Atatürk Havalimanı'nı eski fonksiyonuyla devam ettirmeye çalışmak İstanbullulara haksızlık olacaktı. Türkiye'nin ve İstanbul'un daha uygun bir yerde yeni bir havalimanına ihtiyacı vardı. Yap-işlet-devret yöntemiyle Hazine'ye yük getirmeden ülkemize kazandırdık. Atatürk Havalimanı'nda 5 milyon metrekare üzerindeki alanı millet bahçesi yaparak İstanbul'un hizmetine sunuyoruz. Fethi çağrıştırması için 143 bin 500 ağaç dikiyoruz'' dedi.

YURTTAŞ 'MİLLET BAHÇESİ' İSTEMİYOR

Erdoğan'ın 'İstanbul Atatürk Havalimanı’nın ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesine' ilişkin kararının ardından AREA Araştırma tarafından yayımlanan anket sonuçlarına göre, yurttaşların çoğunluğu dönüşümü olumsuz buluyor.

Ankete katılanların yüzde 31,8'i İstanbul Atatürk Havalimanı’nın ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesini ‘olumlu’ bulurken, yüzde 53,5'i ‘olumsuz’ buluyor. Fikir belirtmeyenlerin oranı ise yüzde 14,7 olarak belirlendi.

Erdoğan'a, yurttaştan 'Atatürk Havalimanı’na Millet Bahçesi' yanıtı - Resim : 1

Etiketler
İstanbul Atatürk Havalimanı