Rus medyasından Çavuşoğlu'na 'Bayraktar' tepkisi

Rossiya-1 kanalının sunucusu Olga Skabeyeva, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na "niye Bayraktar gönderiyorsunuz" diye sordu.

Rus medyasından Çavuşoğlu'na 'Bayraktar' tepkisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, "Ukrayna'ya silah tedarikinin çatışmaları durdurmaya yardımcı olmayacağı ve güç kullanılarak hızlı bir zafere ulaşılamayacağı” açıklaması üzerine Rus medyası Ukrayna'ya satılan Bayraktar SİHA'larını yeniden gündeme getirdi.

Medya Günlüğü'nden Fuad Safarov'un haberine göre, devlet kanalı Rossiya-1 kanalının sunucusu Olga Skabeyeva, “Çavuşoğlu bunları söyledi. Peki o zaman niye Bayraktar gönderiyorsunuz" diye sordu.

Life.ru haber sitesine konuşan Rus siyaset bilimci Prof. Dr. Aleksandr Gusev, Ankara'nın açıklamalarına atıfta bulunarak, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Vladimir Zelenski ile görüşmesi söz konusu bile değil çünkü bu anlamsız. Böyle bir görüşme teorik olarak bile öngörülmüyor. Zelenski ile ne konuşulabilir? O Ukrayna'nın cumhurbaşkanı değil, Batı'nın bir casusu. Bütün adımları Amerikalılar tarafından yönetiliyor" dedi.

Rossiya-1 TV sunucusu Dmitriy Kulikov da, "Çavuşoğlu, bugün yaptığı açıklamada, Zelenski'nin Türk mevkidaşı Erdoğan'a Putin ile görüşmek istediğini söylediğini kaydetti. Dikkat ederseniz dünyanın hiçbir medya kuruluşunda Erdoğan'ın Zelenski'ye bu konuda ne dediği anlatılmadı. Erdoğan ne söylesin ki? Erdoğan bir kez İstanbul'da tarafları masaya oturttu. Ama Zelenski, tüm anlaşmaları yırttı attı. Şimdi Erdoğan niye ikinci kere böyle bir görüşmeyi organize etsin" diye sordu.

Programın diğer konukları Ankara'nın Batı'nın Rusya karşıtı yeni yaptırımlarına katılmamasını takdirle karşıladıklarını söyledi.

Çavuşoğlu'nun Anadolu Ajansı Editör Masası'nda yaptığı gündeme ilişkin açıklamalar Rusya'da 100'e yakın haber sitesinde yer aldı.

Etiketler
Ordu Mevlüt Çavuşoğlu