AKP’li Esenler Belediyesi, Alevilerin ziyaret yeri olan Ana Meryem Türbesi’ni yıktı

İstanbul Esenler'de bulunan Ana Meryem Türbesi, AKP’li Esenler Belediyesi tarafından yıkıldı. Yıkıma tepki gösteren vatandaşlar ise türbeyi yeniden yapma kararı aldı.

AKP’li Esenler Belediyesi, Alevilerin ziyaret yeri olan Ana Meryem Türbesi’ni yıktı

İstanbul Esenler ilçesi Tuna Mahallesi’ndeki Ana Meryem Türbesi, sabah saatlerinde AKP’li Esenler Belediyesi tarafından yıkıldı. Yıkıma tepki gösteren vatandaşlar ise türbeyi yeniden yapma kararı aldı.

Alevilerin ziyaret makamı olan türbenin içerisindeki taş ve kalıntıları İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı da koruma altına almak isterken, mahalle halkı da kentsel dönüşüm projesi kapsamında türbenin yıkılmasına karşı çıkıyordu.

Bugün sabah saatlerinde AKP’li Esenler Belediyesi türbeyi yıkarken, bölgenin etrafı da çevik kuvvet tarafından kapatılarak vatandaşların girişine izin verilmedi.

Pirha’ya konuşan Ana Fatma Cemevi Başkanı Hüseyin Acaray, yıkım kararından haberdar olmadıklarını ve Belediye Başkanı Tevfik Göksu’yu nefretle kınadıklarını ifade etti. Mahalle halkının türbenin yıkılmasına başından beri karşı olduğunu söyleyen Acaray, kalıntıları ve eşyaları ayıklayarak türbeyi yeniden kuracaklarını belirtti.

Etiketler
Esenler İstanbul Alevi