Fındıklı Belediye Başkanı Çerçevatoğlu: Kabile devleti yaratmak isteyenlere inat cepheyi açtık

Kadıköy'deki Fındıklılar gününe katılan Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çerçavatoğlu, "kabile devleti yaratmak isteyenlere inat pupa yelken kayıkları denize sürdük, cepheyi açtık" dedi.

Fındıklı Belediye Başkanı Çerçevatoğlu: Kabile devleti yaratmak isteyenlere inat cepheyi açtık

Kadıköy'de Fındıklılar gecesi düzenlendi. Geceye Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çerçavatoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz katıldı.

Gecede konuşma yapan Ercüment Çerçavatoğlu, "Her ne kadar bizlere ceza yazsalar, yasaklama getirseler bile bu ülkeye aydınlık getirmek için mücadele eden sayın il başkanım hoş geldiniz, sayın genel başkan yardımcımız Gamze Akkuş İlgezdi hoş geldiniz" dedi.

Çerçavatoğlu şöyle devam etti:

"Biz güneşin doğudan doğuşu gibi birilerinin kendilerine kabile devleti yaratmak isteyenlere inat pupa yelken kayıkları denize sürdük, cepheyi açtık. Kimseye tek adam rejimini kurdurmayacağız. Kimsenin kendi çiftliği gibi bu ülkeyi yönetmesine izin vermeyeceğiz."

"DAYANIŞARAK BU KARANLIK GÜNLERDEN ÇIKACAĞIZ"

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ise şöyle konuştu:

"Bir plaket çaktık Moda'da bir sokağa. İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi faşizminden kaçıp İstanbul'a gelen Alman profesörlerin Moda'da yaşadıkları sokakta bir anma, vefa duygusu göstererek bir plaket çaktık. Orada bir cümle kullandım, burada da kullanmak istiyorum. Bugün ne yazık ki ülkemizden aydın, özgürlükçü hocalar üniversitelerinden kaçıp yurt dışına gidiyorlar. 70 sene önce Türkiye'ye, Moda'ya gelenler bugün aynı şartlarda Türkiye'de yaşıyor, buradan gidiyor.

Farklı belediyeler olsak da sorunlarımız aynı. ama en büyük sorunumuz özgürlük, demokrasi, eşitlik, çağdaşlaşma, aydınlanma... Bunlar için Ercüment Başkan ile beraber, ikimizin de başında farklı farklı işler var, dayanışarak bu karanlık günlerden çıkacağımıza inanıyorum."

"UMUDU ÇOĞALTMAYA VE TÜM ÜLKEYE YAYMAYA İHTİYACIMIZ VAR"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da şunları kaydetti:

"Memleketimizde anormal durumlar normalleştirildi, biz normali unutup anormalleri hep birlikte yaşamaya başladık. Aslında normal olan ne? Normal olan aynı mecruhunda olduğu gibi dayanışma, üleşme, örgütlenme, yanındakinin derdiyle dertlenme. Biz bugün Fındıklıların buluşmasında tam da bu ruhu hissediyoruz. Bu ruhu hissedince bizim hiçbir şeyden korkmamıza bir neden yok. Umudumuzu çoğaltmaya, şu masalarda hissettiğimiz dostluğu, kardeşliği tüm ülkeye hatta dünyaya yayma sorumluluğumuz var. Anormallere rağmen normali yaşamaya çalışalım he birlikte diyorum. Bugün siyaset sussun, dostluk konuşsun, kardeşlik konuşsun, müzik konuşsun."

"RİZE'Yİ KENDİ KİMLİĞİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz'in konuşması ise şöyle:

"Rize sadece kendi yerelinde yapılan mücadelelerle dönüştürülebilecek bir yer değil. Herkesin Atatürk'ün kurmuş olduğu, bir cumhuriyet kenti olan Rize'yi kendi kimliğini dönüştüreceğiz."

Etiketler
Kadıköy