Japon fenomen Yoshi AKP Türkiyesi ile tanıştı: Neden beni korkutuyorsunuz?

Türkiye'de yaşayan Japon sosyal medya fenomeni Yoshi Enomoto, dün gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı atasözünün Japon atasözü olmadığını söyledi. Sosyal medyada gündem olan Yoshi, endişelenip bir paylaşım daha yaptı.

Japon fenomen Yoshi AKP Türkiyesi ile tanıştı: Neden beni korkutuyorsunuz?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle gençlerle buluştu.

Üniversiteli bir gencin Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan ile ilişkinlerin iyileşmesine ilişkin sorusuna Erdoğan, Japon atasözü ile karşılık verdi.

Erdoğan, “Japonların bir atasözü var düşmanınız dahi olsa iplikle bağı sıkı tutun koparmayın gün olur o bağ size tekrar lazım olur” diye konuştu.

Türkiye’de yaşayan Japon sosyal medya fenomeni Yoshi Enomoto ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini alıtılayarak, atasözünün Japonlara ait olmadığını söyledi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Yoshi'nin paylaşımı sonrası adı Twitter TT listesinin zirvesine oturdu. Listede "Japon ve Silivri" sözcüklerini de gören Yoshi yeni bir paylaşım daha yaptı. Yoshi paylaşımında şunları söyledi:

"Bir dakika neden beni korkutuyorsunuz. Ne kötü bir şey söyledim ne de saygısızlık yaptım. Bir şey olacağını sanmıyorum ama çok fazla yazdığınız için biraz endişelendim."

Japon fenomen Yoshi AKP Türkiyesi ile tanıştı: Neden beni korkutuyorsunuz? - Resim : 2

Japon fenomen Yoshi AKP Türkiyesi ile tanıştı: Neden beni korkutuyorsunuz? - Resim : 3

Etiketler
Türkiye