Ahmet Ümit'ten kadınlara 'kıyafet tacizi'ne tepki: 'Sen ne istersen giy; kimsenin kılığına karışma'

Ahmet Ümit sosyal medyadan yaptığı paylaşıma "Sen ne istersen giy, neyi istemiyorsan giyme ama kimsenin kılığına kıyafetine karışma.” notunu düştü.

Eski MHP Milletvekili Ahmet Çakar'ın, kıyafeti nedeniyle oyuncu Melis Sezen'i “Geçen gün bir galaya çağırdılar. Bir kıyafet giymiş o kıyafet kanunen suç. Çünkü göğüs dekoltesi tamamıyla açık toplum içinde kendini gösteriyor. Yani sütyen yok" sözleriyle hedef alması, kamuoyunda tepki çekerken kadınların kıyafetlerine yönelik müdahalelere eleştiriler sürüyor.

Son olarak yazar Ahmet Ümit, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile kadınların kıyafetlerine ve şort giymesine müdahale edilmesine tepki gösterdi. Geçtiğimiz yıllarda çok sayıda kadın kıyafeti nedeniyle taciz edilmiş ve saldırıya uğramıştı.

"KİMSENİN KILIĞINA KIYAFETİNE KARIŞMA"

Ahmet Ümit paylaştığı videosunun altına, “Kimsenin kılığına kıyafetine karışma! Sen ne istersen giy, neyi istemiyorsan giyme ama kimsenin kılığına kıyafetine karışma.” yazdı. Ümit’in paylaştığı video kısa sürede binlerce beğeni ve destek videosu aldı.

Videoda kıyafetlerin ‘ahlakla’ ilgisi yoktur sözleri yer alırken erkeklerin şort giyen kadınlara cinsel gözle bakmamaları gerektiği de vurgulandı.

Şort giyen kadınların herhangi bir mesaj vermek için kıyafet seçmediklerine dikkat çeken paylaşımda özellikle yaz aylarında kadınların giydikleri şortlardan dolayı taciz ve darp edildiklerine vurgu yaptı. Bacağı gözüken kadınların cinsel bir mesaj vermediğini de söyleyen videoda bu tarz konuların artık tartışılmaması gerektiği vurgulandı.

Etiketler
Taciz