CHP, Adalet Yürüyüşü'nden sonra yeniden Maltepe'de olacak: Parti yönetiminden 'Kaftancıoğlu görevine devam ettirilecek' kararı

CHP MYK toplantısında konuşulanların ayrıntılarına Gerçek Gündem ulaştı. Parti yöneticileri Maltepe'deki mitingin kalabalık olması için yoğun çaba gösterilmesi kararı aldı ve Kaftancıoğlu'nun görevine devam ettirileceği belirtildi.

CHP, Adalet Yürüyüşü'nden sonra yeniden Maltepe'de olacak: Parti yönetiminden 'Kaftancıoğlu görevine devam ettirilecek' kararı

GERÇEK GÜNDEM- CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na, verilen hapis cezası Yargıtay tarafından verilen karar, gündemdeki sıcaklığını koruyor.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Kaftancıoğlu için tamamı eski tarihli sosyal medya paylaşımları nedeniyle verilen 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezasını onayladı.

CHP’DEN İSTANBUL ÇIKARMASI

Kararın duyulmasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekillerine İstanbul’a gitme talimatı verdi. Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde yaptığı konuşmada, “Canan bizimdir” diyerek Kaftancıoğlu’na üst perdeden desteğini açıkladı ve 21 Mayıs’ta Bursa’da yapılacak olan mitingin İstanbul’a alındığını söyledi.

MYK’DA NELER KONUŞULU

CHP’nin MYK toplantısı da bu sabah İstanbul’da gerçekleşti. Gerçek Gündem’in parti kaynaklarından edindiği bilgilere göre; toplantı kısa sürdü. Parti kurmayları, Canan Kaftancıoğlu’nun arkasında duracaklarını kaydetti.

GÖREVİNE DEVAM EDECEK Mİ?

MYK’nın gündeminde, Kaftancıoğlu hakkında verilen siyasi yasak kararının ardından İl Başkanlığı görevine devam edip etmeyeceği de vardı. MYK Üyeleri, Kaftancıoğlu’nun görevine devam etmesi kararı aldı ve olası bir engelleme durumunda da Kaftancıoğlu’nun görevine devam ettirileceği vurgulandı.

MİTİNG MALTEPE’DE: GÜÇLÜ BİR KARŞI ÇIKIŞ

Kılıçdaroğlu, Bursa’daki mitingin İstanbul’da yapılacağını söylemişti. Mitingin adresi ise Maltepe olacak.

Maltepe’nin CHP için önemli bir yeri var. İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 14 Haziran 2017’de tutuklanmasının ardından Kılıçdaroğlu 15 Haziran 2017’de Ankara’dan İstanbul’a Adalet Yürüyüşü’ne başladı. Yürüyüşe on binlerce vatandaş katıldı. Final ise Maltepe’deki tarihi mitingdi.

CHP yine bir parti yöneticisinin yargı kıskacında kalmasının ardından Maltepe’de büyük bir miting yapacak. Parti yönetimi “mitinge katılımın yüksek olması için yoğun çaba gösterilmesi” kararı aldı.

Kürsüde ise CHP yönetiminin güçlü bir iradeyle “Canan Kaftancıoğlu’nun arkasındayız” mesajı vereceği öğrenildi.

Etiketler
Maltepe Adalet Yürüyüşü Miting