The New Yorker'a konuşan Selçuk Bayraktar: Noam Chomsky'e hayrandım

Amerikan dergisi The New Yorker'a söyleşi veren Selçuk Bayraktar geçmişte ABD'li düşünür Noam Chomsky'ye hayran olduğunu söyledi.

The New Yorker'a konuşan Selçuk Bayraktar: Noam Chomsky'e hayrandım

ABD merkezli The New Yorker dergisi, silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB2’leri, "Savaşın doğasını değiştiren Türk drone’u" başlığıyla haberleştirdi.

Bayraktar’ın özelliklerine yer veren The New Yorker, SİHA’nın ABD ve İsrailli muadillerine göre daha az maliyetle üretildiğini yazdı.

Halk TV'nin aktardığı haberde SİHA’ların yapımının Selçuk Bayraktar’ı "efsane" haline getirdiği yorumu yapılırken, "Askeri analistler daha önce, yavaş, alçaktan uçan insansız hava araçlarının savaşlarda kullanılmasının pek mümkün olmayacağını varsaymışlardı ancak TB2, onu yok etmek için tasarlanmış uçaksavar sistemlerini devre dışı bırakabilir" ifadeleri yer aldı.

'CHOMSKY'E KAFAYI TAKMIŞTIM'

Dergiye konuşan Selçuk Bayraktar ise öğrenci olduğu yıllarda ABD'nin Irak ve Afganistan'da Predator droneları kullandığını ve Amerikan dış politikasını doğru bulmadığını ifade ederek, savaş karşıtı ABD'li dil bilimci ve düşünür Noam Chomsky'e hayran olduğunu söyledi.

ABD'de çoğu yabancı olan diğer öğrenci arkadaşlarıyla sosyal aktivizm eylemlerine katıldığını anlatan Bayraktar, Chomsky hayranlığını "Chomsky'e kafayı takmıştım" sözleriyle anlattı.

Etiketler
Selçuk Bayraktar New York