Ekrem İmamoğlu: 'Nazım’ı Dilek’le tanıdım, kıskandım bile, nedir Nazım Nazım...'

Ekrem İmamoğlu, canlı yayında Nazım Hikmet'i eşi Dilek İmamoğlu ile daha iyi tanıdığını aktardı.

Ekrem İmamoğlu: 'Nazım’ı Dilek’le tanıdım, kıskandım bile, nedir Nazım Nazım...'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz turu sürerken Trabzon'da Görkemli Hatıralar programında Serhan Asker'in konuğu oldu.

Ekrem İmamoğlu'nun hemen ardından seyircilerin arasında yer alan eşi Dilek İmamoğlu da Serhan Asker'in davetiyle programda yer aldı.

İmamoğlu çifti canlı yayında tanışma hikayelerini ve aşklarını anlattı.

Trabzon doğumlu olan çiftin İstanbul'da tanışmış olmaları dikkat çekti.

"ORADA GÖZÜME KESTİRMİŞİM"

İmamoğlu, "Bizim evin önünden geçerek evine, iş yerine gitmiş. Atatürk Köşkü'nde Ortaokulu okudum. Onun evinin önünden okula gitmiş gelmişim." dedi. Dilek İmamoğlu, "Enerjiler birbirini kovalamış yıllarca. İlk tanışmalarımızı çok anlattık. 1993 yılında ablamın düğününde oldu. Ekrem abimin arkadaşı. Birlikte düğüne geliyorlar, ortada tanışıyoruz." dedi.

"BENİM POZİSYONUMUN SORUMLULUĞUNU DA HİSSETSİNLER"

Ekrem İmamoğlu ise eşini "Tanışma demiyelim, orada gözüme kestirmişim" sözleriyle yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu, "Eşim ve çocuklarım kesinlikle güç. Aileminizin siyasetin göbeğinde malzeme olmasını kabul etmiyoruz. Ona tedbirli bir aileyiz. Hassasiyeti gözeten Dilek. Makamımızın sorumluluk kattığının farkındayız, başka bir şey istemiyoruz. Daha hassas olsunlar, sözlerine dikkat etsinler. Kızımız 11, oğlumuz 16 yaşında, büyük oğlan üniversitede. Benim pozisyonumun sorumluluğunu da hissetsinler. Özenli olsunlar. Muazzam diye tarif ettiğimiz sürecin mimarı Dilek. Benim düşüncemden daha fazla hassasiyet gösteren bir evimiz var. Ne mutlu bana aile ve siyaset kavramı iç içe girdiğinde toplum tarafından hoş karşılanmıyor, karşılanmamalı da." ifadelerini kullandı.

"NAZIM'I DİLEK'LE TANIDIM, KISKANDIM BİLE"

Dilek İmamoğlu, eşinin görevi nedeniyle kendisini ihmal ettiğinden şikayetçi olurken, Atatürk'ün "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" sözlerinin kendileri için de hayat felsefesi olduğunu aktardı.

Ekrem İmamoğlu, Nazım Hikmet'i eşi Dilek İmamoğlu ile tanıdığını, "Nazım’ı Dilek’le tanıdım, kıskandım bile, nedir Nazım Nazım..." sözleriyle anlattı.

Ekrem İmamoğlu, "Okuyorum, anlamaya çalışıyorum demeye Nazım'ı Dilek'le başlattım. İtiraf edeyim kıskandım bile nedir Nazım, Nazım diye. Hayranlığımız büyük, dünya şairi" dedi.

Dilek İmamoğlu, 13-14'lü yaşlarda Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını, Nazım Hikmet'i tanımaya başladığını anlattı. Dilek İmamoğlu, "Nazım'ın kitaplarını saklayarak okudum. Öyle bir ortamda tanıdım." sözleriyle dönemin siyasi sürecini özetledi.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Nazım Hikmet