Timur Soykan: 'Sedat Peker'in Erdoğan'la helalleşme videosunu çektiğinden şüphem yok'

Gazeteci Timur Soykan, şu anda Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'le ilgili "Erdoğan'la helalleşme videosunun çekildiğinden en ufak bir şüphem yok. Güvendiği noktalara kesinlikle göndermiştir" dedi.

Timur Soykan: 'Sedat Peker'in Erdoğan'la helalleşme videosunu çektiğinden şüphem yok'

Halk TV’de yayınlanan 'Can Coşkun ile Haber Masası' programına bağlanan gazeteci Timur Soykan, geçtiğimiz yaz aylarında özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla ilgili birtakım iddialarda bulunduğu videolarla gündeme gelen organize suç örgütü lideri Sedat Peker'le ilgili dikkati çeken bir yorumda bulundu.

Peker’in anlattıklarının normal bir ülkede yer yerinden oynayacak iddialar olduğunu belirten Soykan, SADAT, Sezgin Baran Korkmaz, kokain ticaretiyle ilgili Türkiye’nin bir rota olduğu ve Kutlu Adalı suikastı ile ilgili açıklamalarını hatırlattı.

TÜMDEN BİR SUSKUNLUKLA KARŞI KARŞIYA KALDIK

Bu iddiaların hiçbirinde yargının harekete geçmediğini söyleyen Soykan, “Biz yargıdaki bu çetenin yapılanmanın rüşvetle bu işleri yapanlar kim öğrenemiyoruz. Ve bunun karşısında tamamen suskun, bu işleri geçiştirmeye çalışan bir iktidarla karşı karşıya kaldık” dedi.

'HELALLEŞME VİDEOSU ÇEKTİĞİNDEN ŞÜPHEM YOK'

Peker’in suskunluk dönemine girmesinden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ‘helalleşme’ videosundan bahsettiğini ancak daha sonra bu videonun yayınlanmadığının anımsatılması üzerine Soykan “Helalleşme videosunun çekildiğinden en ufak bir şüphem yok. Veya diğer videolar, kendisinin yapacağı açıklamalar ile ilgili videoları güvendiği noktalara kesinlikle göndermiştir” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Birleşik Arap Emirlikleri Sedat Peker Suç örgütü