CHP’den DEVA Partisi’nin seçim kararına ilk yorum

Babacan, partisinin kendi isim ve logosuyla seçimlere gireceğini açıkladı. Babacan'ın kararını değerlendiren CHP'li Özel, "Bu ittifak içinde bir sıkıntıya işaret etmiyor" dedi. CHP'li Altay ise, kararın 6'lı masayı etkilemeyeceğini söyledi.

CHP’den DEVA Partisi’nin seçim kararına ilk yorum

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yaptığı açıklamada, "Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Babacan'ın açıklaması, "6'lı masada çatlak mı var" sorusunu gündeme getirdi.

CHP'Lİ ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, DEVA Partisi’nin bu kararının kıymetli olacağını bildirdi. Özgür Özel, Millet İttifakı’nın dört partiden oluştuğunu belirterek, “Altıya genişleme potansiyeli var” dedi. Özgür Özel, DEVA Partisi’nin Millet İttifakı’na katılma durumu olursa kendi ismi ve logosu ile yer alacağını ifade edildiğini açıkladı.

“BU İTTİFAK İÇİNDE BİR SIKINTIYA İŞARET ETMİYOR”

Özel’in açıklaması şöyle:

“Tüm partiler kendi kararlarını verecek. Geçen hafta ittifak içinde ittifak tartışmaları yapılırken acaba tek bir listeden girme olur mu sorular gündeme gelmişti. DEVA Partisi kendi adını kullanacağını söylüyor. Bu ittifak içinde bir sıkıntıya işaret etmiyor. Çünkü ittifak partileri aynı ittifak çerçevesinde kendi logoları ile yer alıyorlar. Şu ana kadar Millet İttifakı 4 partiden oluşuyor. 6’ya genişleme potansiyeli var. Olursa da DEVA Partisi’nin kendi ismi ve logosu ile yer alacağını ifade ediliyor.

Kendi pozisyonlarını açıklaması için kıymetlidir. Seçimlere doğru ilerlerken bazı belirsizliklerin kalkması Cumhur İttifakı’na karşı net bir cevap olması açısından kıymetlidir. Millet İttifakı’nın yol haritası ortada. Cumhur İttifakı’nda daha Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı açıklanmadı.

CHP'Lİ ALTAY: İTTİFAK VE DEMOKRASİMİZ BAKIMINDAN SORUN GÖRÜNMÜYOR

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay bugün düzenlediği basın toplantısında DEVA Partisi'nin seçimlere bağımsız girme planının 6'lı masanın ortak çalışma planını etkilemeyeceğini söyledi.

Altay şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Babacan masadaki partilerle bir sorun olmadığını ve azami iş birliğinin süreceğini söyledi.

Biz geçmişte seçimlere Millet İttifakı olarak girdik: CHP ayrıydı, İYİ parti ayrıydı, Saadet Partisi ayrıydı. Bunlar olacaktır, böyle olur, çatı partisi olur, formülasyon çok.

Sayın Babacan 6'lı masa ile ilgili sorun olmadığını; güç ve iş birliğinin süreceğini söylediği için masa, ittifak ve demokrasimiz bakımından sorun görünmüyor."

Etiketler
DEVA Partisi Seçim