Ali Babacan: DEVA Partisi seçime kendi adıyla ve logosu ile girecek; altılı masa ile ilgili verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medyadan dikkat çeken bir açıklama yaptı. Babacan, mutabık kalınan alanlarda partisinin altılı ittifak masasına katkı vermeye devam edeceğini söyledi.

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi tarafından oluşturan altılı ittifak masası üzerine görüşmeler sürerken DEVA Partisi lideri Ali Babacan sosyal medya üzerinden partisini seçim kararı ile ilgili açıklama yaptı.

DEVA PARTİSİ SEÇİME KENDİ ADI VE LOGOSU İLE GİRECEK

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

ALİ BABACAN'DAN ALTILI MASA AÇIKLAMASI

"SAYIN ERDOĞAN SEÇİM DÖNEMİNİ BAŞLATTI"

Haftalık değerlendirme toplantısında açıklamalarını sürdüren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin seçim kararına şöyle açıklık getirdi:

"Belli ki Sayın Erdoğan seçim dönemini başlattı. Biz seçimlere hazırız. DEVA Partisi hazır. Ve biz kazanacağız. Kendisi gerilimi istediği kadar artırmaya çalışsın. Her seçim döneminde gererek, kutuplaştırarak seçim almaya çalışıyor. Biz bu seçim dönemini nefrete ve öfkeye teslim etmeyeceğiz. Huzur kazanacak. Aklına ne geliyorsa tek imzayla yapıversin. Bu otoriter rejimi değiştireceğiz. Ülkemiz derin bir nefes alacak.

"MİLLETİMİZİN DE BİZE GÜVENİ TAM"

Hükûmetin kadrolu köşe yazarları, maaşa bağladıkları yorumcular koro halinde bağırmaya başladılar. Neymiş efendim, yeni kurulan partilerin işleri zorlaşmış. Kendi logolarıyla seçime giremeyeceklermiş. İttifak içinde olmak da anlamını yitirmiş. Siz bu rüyaları görmeye devam edin. Daha çok rüya göreceksiniz. Kardeşim, bizim kendimize güvenimiz tam. Milletimizin de bize güveni tam.

"DUYMAYAN KALMASIN: DEMOKRASİ VE ATILIM PARTİSİ SEÇİMLERE KENDİ ADIYLA, KENDİ ŞANIYLA, KENDİ LOGOSYULA SEÇİME GİRME KARARI ALMIŞTIR"

İlan ediyorum. Duymayan kalmasın. Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun. Daha önce söyledim, tekrar söylüyorum: Türkiye 1’den büyüktür. Türkiye kazanacaktır. Hodri meydan. Elinizden geleni ardınıza saklamayın. DEVA damlalarının oluşturacağı seli hiçbir baraj durduramaz. Barajları yıkıp geçeceğiz.

"ÜLKEMİZİ NÖBETLEŞE ZORBALIK DEDİĞİMİZ ÇIKMAZ SOKAĞA SÜRÜKLEMEYECEĞİZ"

Biz; bu ülkede adalet ve merhamet gibi değerlerin yere düşürülmesine asla müsaade etmedik, etmeyiz. Biz, özgür ve adil yarınlar için bir araya gelen demokrat insanların partisiyiz. Türkiye’yi hiçbir koşulda öfkeye teslim etmeyeceğiz.

Üste çıkanın alttakini ezmesine müsaade etmeyeceğiz. Ülkemizi, ‘nöbetleşe zorbalık’ dediğimiz çıkmaz sokağa sürüklemeyeceğiz. Kin ve intikam zehriyle alınan kararların adaletsizlikten başka hiçbir şey getirmediğini tarih boyunca deneyimledik, deneyimliyoruz. Türkiye’yi ‘rövanşların ülkesi’ yapmayacağız. Önce, bu ülkenin bütün demokratları olarak birleşeceğiz. Ardından bu karanlık tünelden hep beraber çıkacağız. Adaletle çıkacağız.

"BU MİLLETİMİZ SUSANIN DİLSİZ ŞEYTAN OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİR"

Türkiye’nin sinir uçlarını germeye çalışanlar, bunun faturasını sandıkta ödeyeceklerdir. Bu ülke huzura kavuşacak. Türkiye’nin sessiz çoğunluğu, iktidar ortaklarının dayattığı bu korku ve yoksulluk komplosunu boşa çıkaracak.

Bu millet haksızlık karşısında susmadı. Yine susmayacak. Bu millet susanın dilsiz şeytan olduğunu çok iyi bilir. Sözünü de sandık günü söyler. Yine söyleyecek.

"ALTILI MASAYA HER TÜRLÜ KATKIYI VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Mutabık kaldığımız alanlarda, altılı masaya her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz. O masada oturan bütün partilerle, işbirliği yaptığımız alanları genişletmek konusunda güçlü bir iradeye sahibiz.

Kin ve intikam zehriyle alınan kararların adaletsizlikten başka hiçbir şey getirmediğini tarih boyunca deneyimledik, deneyimliyoruz. Türkiye’yi ‘rövanşların ülkesi’ yapmayacağız.

"ALTILI MASA İLE İLGİLİ BUGÜNE KADAR VERDİĞİMİZ BÜTÜN SÖZLERİN ARKASINDAYIZ"

Biz altılı masada bugüne kadar vermiş olduğumuz bütün sözlerin arkasındayız. Ortak çalıştığımız konularda, her türlü katkıyı vermeye de devam edeceğiz. O masada yer alan her partiyle iş birliği yaptığımız alanları genişletmek konusunda da güçlü bir iradeye sahibiz. Bunu herkesin bilmesini arzu ederim.

Geçen pazar günü yaptığımuz toplantının sonunda altılı partinin ortak cumhurbaşkanı adayının niteliklerini tarif ettik. Ortak aday çıkartılması seçimlerde başarı saplamak için çok önemli bir yöntem oalcaktır. Birinci tercihimiz budur. Mutabakat sağlanamazsa diğer tercihlere bakılır.

ÜÇÜNCÜ İTTİFAK SORUSUNA YAKIT

Bizim baraj derdimiz yok. Bize gelebilecek farklı tekliflere, farklı işbirliği alanlarına açık olduğumuzu, her zaman diyalogtan yana olduğumuzu ifade ettik."

SEÇİM KANUNU DEĞİŞİKLİĞİNE GÖRE İTTİFAKLARDAKİ PARTİLERİN VEKİL SAYISI NASIL BELİRLENECEK?

Genel seçimlerde ittifakların sonucu belirlemesi beklenirken Ali Babacan'ın açıklaması vekil hesaplarını yeniden gündeme getirdi.

Son yapılan seçim kanunu değişikliği ile ittifakı oluşturan siyasi partilerin her birinin çıkaracağı milletvekili sayısı, her seçim bölgesinde ittifak içinde elde ettiği oy sayısı esas alınarak belirlenecek.

2018 YILINDA İTTİFAKLARA DAHİL OLAN PARTİLERİN ÇIKARDIĞI VEKİL SAYISI NASIL HESAPLANDI?

2018 seçimlerinde uygulanan sistemde, ittifak yapan partilerin milletvekili sayısı, ittifakın toplam, siyasi partinin aldığı oya bölünmesi ile hesaplanıyordu.

KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASININ ARDINDAN GELDİ

DEVA Partisi'nin açıklamasının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplanmasında yaptığı açıklamaların ardından gelmesi dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, "Yol arkadaşlarım, bütün yol arkadaşlarıma sesleniyorum; size de bir çift lafım var, bu engerekler ve çiyanlarla çatışma ne kadar sert olursa zafer de o kadar yakın ve görkemli olacaktır. Ben o yoksulluğa mahkum edilen çocuklar için mücadele edeceğim. Ya bana katılın ya da şimdi şu anda yolumdan çekilin. Açık ve net söylüyorum." demişti.

Kılıçdaroğlu'nun kimleri kast ettiği tartışma konusu olmuştu. Kılıçdaroğlu bugün basın mensuplarının sorusu üzerine, "Arkadaşlar, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları siz de biliyorsunuz, ben de biliyorum. Adalet yok, hukuk yok demokrasi yok, Anayasa ayaklar altında... Bu ülkede herkes perişan vaziyette ama Saray'ın sesi bile çıkmıyor. Ülke neredeyse sahipsiz bir konumda. Dolayısıyla ben; bu ülkeyi seven, bu ülke için çaba harcayan, bayrağımızın dalgalanmasını isteyen, vatanına bağlı bütün kesimleri yol arkadaşım olarak kabul ettim ve onlara çağrı yaptım." yanıtını vermişti.

Etiketler
Ali Babacan Altılı masa DEVA Partisi Seçim