Kar, tipi, çığ yolları ulaşıma kapadı

Doğu Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan Bayburt-Erzurum kara yolu Kop Dağı Geçidi'nde meydana gelen çığ nedeniyle ulaşıma kapandı. Bolu Dağı'nda ise ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Kar, tipi, çığ yolları ulaşıma kapadı

Bayburt- Erzurum kara yolu güzergahındaki Kop Dağı Geçidi'nde gece saatlerinde yoğun kar yağışının ardından çığ meydana geldi. Çığ nedeniyle kara yolunda ulaşım sağlanamıyor. Kara Yolları 121. Şube Şefliği ekipleri, iş makineleriyle kara yolunu ulaşıma açmak için çalışma başlattı. Bayburt Emniyet Müdürlüğü Bölge trafik ekipleri, güzergâhtaki 21 Şubat Küçük Sanayi Sitesi ile Aşağı Kop köyü mevkiinde araçların geçişine izin vermiyor.

Öte yandan gece saatlerinde etkisini artıran tipi nedeniyle Bayburt- Trabzon, Erzincan- Gümüşhane, Erzincan-Sivas kara yolu ulaşıma kapandı. Güzergahlarda çok sayıda araç yolda kaldı.

BOLU DAĞI'NDA ULAŞIM KONTROLLÜ SAĞLANIYOR

Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişinde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.

D-100 kara yolunda ekipler, yaşanabilecek kazaların önüne geçmek ve yolda biriken karların temizlenmesi için trafik akışını zaman zaman keserek kar küreme çalışması yapıyor.

Bolu Dağı'nın Anadolu Otoyolu kesiminde ise ağır tonajlı araçların geçişlerine izin verilmiyor. Bu araçlar, tır parkları ve istasyonlara yönlendirilerek bekletiliyor.

Öte yandan, Bolu ve Düzce kent merkezlerinde de kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor.

Karayolları ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Etiketler
Çığ Erzurum Karadeniz Bolu