İstanbul’da yüzlerce kadın Kadıköy Rıhtım’da buluştu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi İstanbullu kadınlar Kadıköy Rıhtım'da toplandı. 8 Mart Kadın Platformu öncülüğünde düzenlenen mitinge gelen yüzlerce kadın pankartlar ve sloganlar eşliğinde yürüdü.

Türkiye'nin dört bir yanında kadınlar cinsiyet eşitsizliği, şiddet, sömürü ve kadınlara yönelik adaletsizliklere karşı sokaklara döküldü.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi yüzlerce kadın "Şiddeti, sömürüyü, bitireceğiz. Eşit, özgür yaşayacağız" diyerek İstanbul'un Kadıköy ilçesinde eylem düzenledi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi Kadıköy’de toplanan kadınlar katledilen ve kaybedilen kadınların ismini “Buradayız!” sloganlarıyla andı.

"BURADAYIZ"

Kadınlar İstanbul'da 8 Mart Kadın Platformu ve Mor Dayanışma'nın çağrısıyla, Kadıköy’de Büyük Kadın Buluşmasında toplandı. Kadıköy-Beşiktaş iskelesinde buluşan kadınlar büyük bir coşkuyla taleplerini haykırdı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yurdun pek çok yerinde bir araya gelen kadınlar şiddete, savaşa, eşitsizliğe, kazanılmış haklarına yönelik saldırılara karşı mitingler, kitlesel basın açıklamaları ve şölenler düzenledi. İstanbul'da ise Kadıköy-Beşiktaş İskelesinde gerçekleştirilen Büyük Kadın Buluşmasında kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı sonrası hayatın her alanında artan şiddete, medeni kanunda yer alan nafaka hakkının gasbedilmek istenmesine, tacize, tecavüze karşı mücadeleyi birleştirme ve yükseltme çağrısı yaptı, savaşa karşı barış talebinde bulundu, “Birlikte kazanacağız, kadınlar kazanacak” dedi.

Etiketler
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kadıköy İstanbul Miting