CHP'li Akın, Isparta'da konuştu: Bakan derhal ‘affını’ istemelidir

Isparta’da bir ay aradan sonra yaşanan elektrik kesintileri sonrası Isparta’ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, AKP hükümetini sert sözlerle eleştirdi. Akın, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in istifa etmesi gerektiğini söyledi.

CHP'li Akın, Isparta'da konuştu: Bakan derhal ‘affını’ istemelidir

Isparta’ya en son geçen ay yaşanan elektrik kesintilerinde gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, bir ay aradan sonra yine aynı konuyla ilgili olarak geldi.

Gazeteci Bora Tüfekli'nin haberine göre, kenti etkisi altına alan ve kent genelinde elektrik kesintileri yaşanmasına sebep olan kar yağışı sonrasında yaşanan sıkıntılar sebebiyle partisinin il merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Ahmet Akın, kendisi de Isparta’da olan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in bir an evvel istifa etmesi gerektiğini savundu.

Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, sözlerine “Isparta artık memleketimiz oldu. Tüm hemşerilerimi yürekten duygularla selamlıyorum. Geçen ay da aynı konu ile ilgili olarak buradaydık. Bir ayda ikinci kez Isparta’dayız. Biz Isparta’ya mutlu konularla ilgili gelmek istiyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte de öyle olacak” diyerek başladı.

SIRADA ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR BAKANI VAR

Isparta’yı yakından takip ettiklerini kaydeden Akın, “Genel Merkez olarak Isparta’yı yakından takip ediyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını getirdim sizlere. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez de Isparta’da hoş gelmiş, sefa gelmiş. Ama görüyoruz ki, kabine de yaprak dökümü var. Bu ucube sistem artık dikiş tutmuyor. Gerçi zaten ülkeyi bir kişi yönetmeye çalışıyor. Sayın Pakdemirli gitti, sırada da Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı’nın olduğunu düşünüyoruz” dedi.

CHP'li Akın, Isparta'da konuştu: Bakan derhal ‘affını’ istemelidir - Resim : 1

TÜRKİYE GERÇEKLERİNDEN KOPUK

Hükümetin Türkiye gerçeklerinden kopuk olduğunu ileri süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Motorin olmuş 20 TL, sayın bakan çıkıp diyor ki fiyat oynamaları bizi etkilemez. Bunlar Türkiye gerçeklerinden kopuklar. İktidarın bir B planı yok. Böyle bir yönetim olmaz. Isparta özelinde yaşananlar bile akıl mantık dışıdır” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ FERYAT FİGAN

Isparta’da vatandaşlarla bir araya geldiklerini dile getiren Akın, “Vatandaş feryat figan. Bu yüzyılda bu çileyi vatandaşa yaşatma hakkınız yok. Bu ıstırap daha ne kadar sürecek. Eksi 10 derecede vatandaşı dondurdunuz. Bu büyük bir beceriksizliktir. 30 gün içerisinde ikinci kez günlerce elektriksiz kalan bir şehir olamaz” dedi.

Hükümetin, yaşanan sıkıntıları mahalle muhtarlarının üzerine yıktıklarını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Yaşanan sorunları muhtarlarımızın üzerine yıkıyorlar. Muhtar hükümet değil ki, vatandaş sıkıntısını derdini muhtara anlatıyor, muhtara isyan ediyor. Muhtarlarımız çabalıyor ama hükümet edenlerden tık yok” dedi.

ÖZEL SEKTÖRÜN İNSAFINA BIRAKILAMAZ

Enerjinin özel sektörün kar hırsına bırakılamayacağının altını çizen Akın, “Özelleştirmeleri yaparken, dediler ki ucuz olacak, kaliteli olacak. Enerji özel sektörün kar hırsına teslim edilebilir mi? AKP Genel Başkanı bizden önce gaz lambası vardı, mum vardı dedi. Gördük işte, Isparta’yı gaz lambasına muma muhtaç ettiler. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik dağıtım şirketlerini topladığında bir daha böyle kesintiler yaşanmayacak demişti. Üzerinden bir ay geçmedi daha. Isparta ortada” şeklinde konuştu.

O TOPLANTIDA NE OLDU?

Bakan Dönmez’in elektrik dağıtım şirketleriyle yaptığı toplantıyı hatırlatan Akın, “O toplantıda şirketlere hangi uyarılarda bulundunuz? Neden bir yaptırım uygulamadınız? Bu şirketleri neden kolluyorsunuz? Yoksa bu şirketlerle bir ortaklığınız mı var? Bakanlık olarak siz bu şirketlerin koruma kalkanı mısınız?” sorularını yöneltti.

ENERJİ BİR İNSAN HAKKIDIR

Isparta’da vatandaşların “Ukrayna da savaş var, onlarda bile elektrik var, Isparta’da yok” sitemleri ettiklerini anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Enerji bir insan hakkıdır. Ulaşılabilir ve ödenebilir olmak zorundadır. EPDK bu şirketleri aklayan pozisyonundan çıkmalıdır. Bu yaşananlar başka bir ülkede olsa ne yönetim kalır, ne bakan kalır. Sanayici zararda, tarım sektörü zararda, evlerde birçok zarar var. Isparta’da adeta bir afet durumu yaşanıyor. Ama Isparta, afet bölgesi ilan edilmiyor” dedi.

DAĞITIM ŞİRKETLERİ HESAP VERMELİ

Dağıtım şirketlerinin hesap vermesi gerektiğinin altını çizen Akın, “Isparta'da dağıtımı yenilemenin maddi boyutu nedir bunu duymak istiyoruz. Dağıtım şirketi bunun hesabını vermek zorundadır. Nisan’dan sonra halledeceğiz demekle bundan kurtulamazsınız. Şimdiye kadar aklınız neredeydi? AKP iktidarı Isparta'da sonlanmıştır. Artık vaktiniz de yok” diye konuştu.

Akın, açıklamalarının ardından Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in derhal istifa etmesi gerektiğini ifade ederek “İstifa da demiyor bunlar ama Sayın Bakan derhal affını istemelidir” dedi.

AKP DÖNEMİNDE ISPARTA'NIN ÇİLESİ BİTMİYOR

CHP'li Akın, Isparta'da konuştu: Bakan derhal ‘affını’ istemelidir - Resim : 2

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, bir ay aradan sonra Isparta’nın yeni bir kar yağışı ile karanlığa büründüğünü söyleyerek “AKP döneminde Isparta’nın çilesi bitmiyor. AKP’nin gidişi Isparta’dan başlamıştır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, partisinin il merkezinde Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ile birlikte gazetecilerle buluştu.

Başkan Halıcı, burada yaptığı açıklamada “AKP döneminde Isparta’nın çilesi bitmiyor. 20 yıldır AKP Isparta’ya bir şey veremediği gibi, ardında da bir enkaz bırakıyor. Isparta’da krizle anılacaklar. Isparta elektrik kesintileriyle mağdur olan bir şehir. Bu kentte büyük dramlar yaşanıyor. Özellikle tarım ve hayvancılık tesislerinde vatandaşlarımız ciddi sorunlar yaşıyor. Görüyoruz ki, günü birlik çözümlerle bu işin üstesinden gelinemez. 20 senedir boş konuşuyorsunuz. Giderayak Isparta’ya bıraktığınız miras bu. Çok net söylüyorum; AKP’nin gidişi Isparta’dan başlamıştır. Vatandaşın zararını tanzim etmek zorundasınız” dedi.

Etiketler
Isparta Elektrik Ahmet Akın