Yeni Şafak'ta yazan eski istihbarat daire başkanı, 'Ajanlaştırılmış ünlüler, gazeteciler olabilir' derken kimi kastetti?

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, Tarkan'ın 'Geççek' isimli şarkısının istihbarat birimlerince araştırılması gerektiğini ileri sürdü. "Yabancı ülke gizli servisleri tarafından ajanlaştırılmış ünlüler, gazeteciler olabilir" demesi de dikkati çekti.

Yeni Şafak'ta yazan eski istihbarat daire başkanı, 'Ajanlaştırılmış ünlüler, gazeteciler olabilir' derken kimi kastetti?

Tarkan’ın geçtiğimiz perşembe akşamı müzikseverlerle buluşan 'Geççek' şarkısı, yayınlandığı andan beri Türkiye gündemindeki yerini koruyor. Megastar her ne kadar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve çevre sorunlarıyla ilgili mesajlar verdiğini söylese de, şarkının sözleri kendini muhalif olarak tanımlayan vatandaşlar için 'marş' olmuş durumda.

"(...) Çok uzattın vallahi bıktık
Bi durmadın vermedin ki aman
Hadi yeter artık fena bunaldık
Düş babam artık düş yakamızdan

Var bir hayır her şerde dedik
Oturduk bir dolu ders de çıkarttık
Ama yeter artık, anladık tamam
Düş babam artık düş yakamızdan (...)"

Bu sözler bilindiği üzere iktidara yakınlığıyla bilinen çevreleri 'rahatsız etti'. Bunlardan biri de, eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı ve Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu.

Kendisi bugün yayımlanan 'Sanat dünyasında etki, nüfuz ajanları veya uyuyan hücreler var mı?' başlıklı yazısında Tarkan’ın şarkısının istihbarat birimleri tarafından araştırılması gerektiğini ileri sürdü.

Ayrıca Fazıl Say, Sezen Aksu, Şahan Gökbahar, Cem Yılmaz ve Tarkan gibi ünlülerin 'mevcut iktidar aleyhinde tenkit sınırlarını aşan siyaset kokan açıklamalarının, Türkiye gibi darbe ve teröre hedef olan bir ülkede normal karşılanmayacağını' düşündüğünü söyledi. 'İtibarsızlaştırma' olarak yorumlanabilecek şu sözleri sarf etti:

"Diğer taraftan Türkiye’deki yasal veya illegal derin yapılarca veya yabancı ülke gizli servisleri tarafından ajanlaştırılmış ünlüler, gazeteciler ve tüm mesleklerden insanlar olabilir. Şüphesiz ki bu ilişkiler çok gizli kategoridedir. Kolay kolay ortaya çıkmaz veya çıkarılamaz."

Şu an herhangi bir soruşturma yürütülmediğini de belirten Orakoğlu’nun yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Türkiye’de yeni bir 28 Şubat yaratma hevesinde olan küresel güçler ve onların ülkemiz içindeki piyonlarının asparagas haber ve manipülatif manşetlerle fonlanmış medya ve internet siteleriyle devletin anayasal kurumları arasındaki ahenk ve işbirliğini bozmaları günümüz konjonktüründe pek mümkün görünmüyor.

'SAY, AKSU, GÖKBAKAR, YILMAZ VE TARKAN'IN SİYASET KOKAN AÇIKLAMALARI NORMAL KARŞILANMAZ SANIRIM'

Ancak sanat dünyası içinde son günlerde Fazıl Say, Sezen Aksu, Şahan Gökbahar, Cem Yılmaz ve Tarkan’ın mevcut iktidar aleyhinde tenkit sınırlarını aşan siyaset kokan açıklamaları Türkiye gibi darbe ve teröre hedef olan bir ülkede normal karşılanmaz sanırım.

'AJANLAŞTIRILMIŞ ÜNLÜLER, GAZETECİLER OLABİLİR'

Diğer taraftan Türkiye’deki yasal veya illegal derin yapılarca veya yabancı ülke gizli servisleri tarafından ajanlaştırılmış ünlüler, gazeteciler ve tüm mesleklerden insanlar olabilir. Şüphesiz ki bu ilişkiler çok gizli kategoridedir. Kolay kolay ortaya çıkmaz veya çıkarılamaz.

'HENÜZ SORUŞTURMA YOK'

Tarkan veya bir sanatçı ile ilgili iddialar şüphesiz istihbarat birimlerince ciddi anlamda incelenir. Tarkan’ın 'Geççek' isimli şarkısının Millet İttifakı tarafından iktidar aleyhine kullanılması bazı FETÖ ve PKK’lı unsurların bu şarkıya ideolojik olarak sahip çıkmaları da istihbarat birimlerince araştırılması gereken konular arasındadır. Ancak bu konu ile ilgili yaptığım araştırmada bu şarkı ile savcılık veya güvenlik birimlerince bir soruşturma henüz yoktur ve yapılmamaktadır."

Orakoğlu'nun yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Yeni Şafak Tarkan