İşte Kavakcı kardeşlerin birbirinden 'alıntılanan' tezleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İBB’den 2.1 milyon lira burs alan Ravza Kavakçı’nın yazdığı tezinin, ablası Merve Kavakçı’nın yazdığı tezle birebir aynı olduğunu öne sürdü. Kavakcı kardeşlerin aynı olduğu söylenen tezleri de ortaya çıktı.

İşte Kavakcı kardeşlerin birbirinden 'alıntılanan' tezleri

CHP Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden AKP döneminde milyonluk burs alarak yurt dışına eğitime gönderilen AKP'li Ravza Kavakçı Kan'ın doktora tezinde, ablası Merve Kavakçı'nın daha önce yazdığı tezden, bilim dünyasında “çalıntı-aşırma” olarak bilinen ‘intihal' yaptığını öne sürdü.

İki kardeşin yazdığı tezlerin görüntülerini paylaşan Ağbaba, intihal olduğunu ifade ettiği yerleri de işaretleyerek gösterdi.

İşte Kavakcı kardeşlerin birbirinden 'alıntılanan' tezleri - Resim : 1

Sözcü'den Başak Kaya'ya konuşan ve Kavakcı kardeşlerin İBB bütçesinden 5,8 milyon lira alarak yurt dışına gönderilmesi olayını takip eden Ağbaba şunları söyledi:

“Ravza Kavakçı'nın Siyaset Bilimi doktorası yaptığı üniversitede, Merve Kavakçı da tez yazmış. İki kardeşin danışman hocaları aynı, konu aynı, tezin içeriği de aynı. Burs için usulsüzlüğü kanıtladık. İntihalle birlikte bu durum hırsızlıktır. 300 sayfalık tezinde bin 200 küsur dipnot kullanılmış. Büyük bir çoğunluğu ablasının tezinden alıntı. Ravza Kavakçı'nın tezinin girişinde ablasına neden dualar yazdığını şimdi daha iyi anlıyoruz. Tezini kendisi değil, sanki ablası yazmış.”

İşte Kavakcı kardeşlerin birbirinden 'alıntılanan' tezleri - Resim : 3

Veli Ağbaba, Ravza Kavakçı'nın AKP'li Belediye döneminde, Metro AŞ'de henüz işe girmeden Howard Üniversitesine müracaat ettiğini ve İBB'de işe girdikten bir hafta sonra burs aldığını vurguladı. Bu konuda, “Kavaçı mühendis ama (Siyaset Bilimi) doktorasına gidiyor.

İstanbul halkının 2,1 milyon lirasıyla Atatürk'e küfrederek çalıntı tez yazmış. Bu para faiziyle birlikte geri alınmalı, doktora tezi iptal edilip unvanı da iptal edilmeli. Belgede sahtecilik suçundan yargılanmalı. Meclis'te Atatürk'e bağlılık yemini edip ABD'de Atatürk'e küfretmişler. Dindarlık kisvesiyle milletin paralarını yediler” açıklamasını yaptı.

İşte Kavakcı kardeşlerin birbirinden 'alıntılanan' tezleri - Resim : 5

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan arasında, TBMM Genel Kurulu’nda; Kavakcı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakleri üzerinden verilen burslarla yurt dışında eğitime gönderilmesi ile ilgili polemik yaşanmıştı.

AKP'li Ravza Kavakcı Kan o konuşmada şunları söylemişti:

“Biraz evvel Sayın Ağbaba üç tane çok da özel seçilmiş fotoğrafı buradan göstererek haram yememiş iddiasında bulundu. Haram yememiş deyip yedi demek istedi. Kimin haramın yiyip yemediğini gayet ne biliyoruz. Ben çalışıp burs almanın ve bursun neticesinde doktora yapmanın kanun dışı olduğunu bilmiyordum, bunun bir usulsüzlük olduğunu bilmiyordum. Usulsüzlük bunun neresinde onu da bilmiyordum. Günlerdir sosyal medyada aylardır farklı yerlerde bağırıyorlar, usulsüzlüğü göstersinler usulsüzlük yok. Bir İBB’de 1994’ten itibaren Akbil projesinde çalışmış bir mühendis olarak belediye burslu olarak doktora ve yüksek lisansa göndermek istediğini e-maille duyurduğunda bütün çalışanlar gibi ben de başvurdum, kabulümü aldım. Doktoramı tamamladım, 4 üzerinden 4 ile tamamladım. Mecburi hizmetimin eksik kalanını da milletvekilliğim bittiği gün tamamlayacağım. Haram yedi diyemezsiniz.”

İşte Kavakcı kardeşlerin birbirinden 'alıntılanan' tezleri - Resim : 6

Ağbaba ise kürsüden şu yanıtı vermişti:

“Ben şimdi Sayın Kavakcı’nın bu bursu alırken kimle yarıştığını merak ediyorum, kimleri geçti, kaç puanla bu bursu aldı merak ediyorum. Ayrıca almış olduğu burs burs değil bir servet. Bakın almış olduğu para 2 milyon 161 bin 291 TL. Kimle yarışmış, hangi puanla almış bunu merak ediyorum. Bu bursu tamamen bir siyasetçiye, siyasi partiye yakınlıktan dolayı alınmış. Kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.”

Etiketler
Merve Kavakcı Veli Ağbaba