Yemeksepeti kuryelerinin direnişinde 10'uncu gün: CHP'li Veli Ağbaba ve Haluk Levent de alanda

Yemeksepeti kuryeleri insanca yaşam talepleriyle başlattıkları direnişin 10. gününde yine firmanın genel merkezi önünde. CHP'li Veli Ağbaba, kuryelerin direnişine destek vererek iktidara ve Yemeksepeti'ne çağrıda bulundu.

GERÇEK GÜNDEM - KAMERA - KURGU: SEDAT ELBASAN/

Ücret artışı ve iş güvencesi talebiyle 10 gündür iş bırakma eylemi yapan Yemeksepeti kuryeleri, direnişlerini sürdürüyor.

"İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ"

Yemeksepeti kuryeleri direnişin 10. gününde Yemeksepeti firmasının genel merkezi önünde bir araya geldi.

Kuryeler, "İnsanca yaşamak istiyoruz", "Uyuma Türkiye, kuryeye sahip çık" sloganlarıyla taleplerini yinelediler.

CHP'Lİ VELİ AĞBABA VE SANATÇI HALUK LEVENT'TEN KURYELERE DESTEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Koordinatörü Veli Ağbaba, kuryelerin Yemeksepeti önündeki direnişlerine destek verdi.

Sanatçı Haluk Levent de kuryelerin direnişine destek verdi. Emekçilere baklava getiren Haluk Levent, işçilere destek olmaya geldiğini belirtti.

"BU İNSANLAR MAL DEĞİL CAN TAŞIYOR"

Emekçilere desteğini vurgulayan ve grev alanında konuşma yapan ve kuryelere desteklerini ileten Ağbaba, çalışma koşullarının ağırlığına ve pandemi döneminde Türkiye'nin motokuryeler ile ihtiyaçlarını karşılayabildiğine dikkat çekti.

Veli Ağbaba, "Yıllarımız taşeronla mücadele ile geçti. Geçtiğimiz yıllarda kamudaki taşeronlar kadroya alındı: hala alınamayan insanlar var. Yeni bir şekilde taşeronlaşmanın önü açılmaya çalışılıyor. Buna karşı her zaman sizin yanınızda olacağımızı belirtmek istiyoruz. Türkiye'de önemli bir işkolu. Yaklaşık 900 bin kişi motokurye olarak Türkiye'nin dört bir yanında çalışıyor. Herkes bilsin ki bu insanlar mal değil can taşıyor. Bu insanlar iki tekerin üzerinde kendi hayatlarını riske atarak insanların karnını doyurmasını, pandemi döneminde sokağa çıkamayan insanların yaşamasını sağlıyorlar." ifadelerini kullandı.

"ÜLKEYİ YÖNETENLER BU İNSANLARI ÖLÜME MAHKUM ETMEYE ÇALIŞMAKTA"

Veli Ağbaba, "Bu insanların talebi atla deve değil. Bu insanların istemiş olduğu maaş 5 bin 500 TL. Türkiye'nin bütün kesimleri son dönemdeki enflasyonla ve fiyat artışlarıyla adeta yoksulluğu açlığı yaşarken istemiş oldukları 5 bin 500 TL çok değil. Canları pahasına iş yapan bu insanlara az bile. Buradan bu ülkeyi yönetenlere çağrımızdır: Bu sektörde Türkiye'nin dört bir yanında çalışan insanların iş kolu tanımı yapılmalı, sendikalaşmanın önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Türkiye'de şu anda en hızlı büyüyen iş kollarından biridir. Maalesef, ülkeyi yönetenler bu insanları ölüme mahkum etmeye çalışmaktadırlar." dedi.

"2021 YILINDA 203 MOTOKURYE İŞ CİNAYETİNE KURBAN GİTTİ"

Kuryelerin sahipsiz olmadığını belirten CHP'li Veli Ağbaba Yemeksepeti'ne de şu sözlerle çağrı yaptı:

Sadece 2021 yılında 203 motokurye kardeşimiz iş cinayetine kurban gitmiş durumda. İstemiş oldukları atla deve değil.

Şunu bilin ki karıncanın bile sahibi var: Sonuna kadar sizin yanınızdayız. Yemeksepeti'ni yöneten insanlara da çağrı yapıyoruz: Bu insanlarla otur masaya, otur konuş. Bu insanlar sayesinde sen de ekmek yiyorsun, Türkiye de ekmek yiyor.

Bu insanların ekmeğiyle, hayatıyla, geleceğiyle oynama. Bu insanlar mal değil, can taşıyor. Haklarınızın verilmesi için sizlerle beraberiz, yolunuz açık olsun, sonuna kadar arkanızdayız.

Etiketler
Veli Ağbaba Ağrı Haluk Levent