İBB’den Süleymaniye’deki yapıyla ilgili harekete geçti: 'Mühürleyeceğiz' dedi, süre dolunca ekipler tarafından mühürlendi

İstanbul’da Süleymaniye Camii önünde yükselen ve silüeti bozduğu gerekçesiyle eleştirilen bina ile ilgili İBB harekete geçti.

İBB’den Süleymaniye’deki yapıyla ilgili harekete geçti: 'Mühürleyeceğiz' dedi, süre dolunca ekipler tarafından mühürlendi

FIRAT FISTIK / GERÇEK GÜNDEM

Süleymaniye Camii önünde silüeti bozan ve Bilal Erdoğan’ın yönetiminde yer aldığı İlim Yayma Vakfı tarafından yurt olarak inşa edilen yapı için İBB harekete geçti.

Geçen hafta İBB, İstanbul 4 No’lu Koruma Bölge Kurulu’na başvuruda bulunmuş, bu yapının yürürlükteki imar planına aykırı olduğunu belirtmişti.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İBB olarak Fatih Belediyesi’ne süre verdiklerini söyledi ve sürenin dolmasıyla birlikte bir şey yapılmazsa binanın İBB tarafından mühürleneceğini dile getirmişti: “Bugün hala ilçe belediyesi ile görüşüyoruz. Adım atıp, yazıyla bize bildirmelerini bekliyoruz. Resmi bir işlem yapılmalı bugün içerisinde. Müzakere hala sürüyor ancak günün sonunda Fatih Belediyesi gerekeni yapmazsa biz, İBB olarak bu binayı mühürleyeceğiz.”

“PROJENİN YENİDEN YAPILMASI LAZIM”

İnşaattaki usulsüzlüklerden bahseden Polat, “Birincisi, zemin aldığı avam proje, İBB tarafından onaylı değil. Alana yapılacak proje ayrıca bir avam projeden mahrum. Yeniden yapılması lazım. Sahanın imar planına da uygun değil. Revize edilmesi lazım. Üçüncüsü silüete etki eden yerde, yüksekliklerle ilgili 6 metreye yakın ek yükselme var. Bunun tamamının ortadan kaldırılması lazım” dedi.

MÜHÜRLENDİ

İlçe belediyesi işlem yapmayınca İBB bugün 16.00 sıralarında inşaatı mühürledi.

Etiketler
İstanbul