Murat Kurum atasözünü "Geçti Bolu'nun pazarı" diye söyledi: Hatasına karşılık Tanju Özcan, "Gel rakibim ol" dedi

İBB Başkan Adayı Murat Kurum, doğrusu "Geçti Bor'un pazarı sür eşeğini Niğde'ye" olan atasözünü yanlış söyleyerek "Geçti 'Bolu'nun' pazarı derler ya o pazar geçti" dedi.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, sosyal medyanın gündemine oturdu.

Murat Kurum, katıldığı bir programda mevcut İBB Başkanı ve 31 Mart Yerel Seçimlerindeki rakibi Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

Kurum, İmamoğlu için "Kusura bakmayın, yönetemediniz, yönetemiyorsun" dedi.

Ayrıca Kurum, eleştirisini bir atasözüyle devam ettirmek istedi ve doğrusu "Geçti Bor'un pazarı sür eşeğini Niğde'ye" olan atasözünü "Geçti 'Bolu'nun' pazarı derler ya o pazar geçti" şeklinde söyledi.

Bu karıştırmasıyla sosyal medyada çok konuşulanlar arasına giren Kurum hakkında çokça paylaşım yapıldı.

TANJU ÖZCAN: SEN EN İYİSİ Mİ BOŞVER İSTANBUL’U GEL BOLU’DA BENİM RAKİBİM OL

Bolu Büyükşehir Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kurum'un atasözünü yanlış söylemesi hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Geçti Bolu’nun pazarı derken? Üzülme Sayın Murat Kurum, biz her Pazartesi düzenli bir şekilde yapıyoruz. Hiçbir şey için hala geç değil. Sen en iyisi mi boşver İstanbul’u, gel Bolu’da benim rakibim ol."

'GEÇTİ BOR'UN PAZARI SÜR EŞEĞİNİ NİĞDE'YE HİKAYESİ'

Bor, Niğde'nin pazarı ile meşhur olan bir ilçesidir. Salı günü kurulan bu pazarda, insanın aradığı her şey bulunurmuş. Söylentiye göre; pazara gelmekte olan bir köylü, bir su kenarında hem kendini hem de eşeğini dinlendirmek ister. Eşeği ağaca bağlar. Bir ağacın altına oturur. Dinlenirken uyuya kalır. Uyandığında vaktin iyice ilerlediğini görür. Eşeğine atlar, yola koyulur. Artık pazar dağılmıştır. İşini bitirip köye dönmekte olan köylüler, adamın halini görünce , “Geçti Bor’un pazarı, sür eşeği Niğde’ye” derler.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Murat Kurum İBB 2024 Yerel Seçimleri Ekrem İmamoğlu Niğde