İstanbul merkezli 4 ilde FETÖ/PYD operasyonu: 13 kişi yakalandı

Silahlı terör örgütü FETÖ'nün, çeşitli sınavlarda yaptığı usulsüzlüklerle kamuya yerleştirdiği iddia edilen 17 şüpheliye yönelik bu sabaha karşı İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İstanbul merkezli 4 ilde FETÖ/PYD operasyonu: 13 kişi yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan verilen bilgiye göre; FETÖ'nün, 2012 yılında Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) ve Jandarma Astsubay Temel Eğitim Kursu (JATEK) mülakatında aday numarası üzerinden kodlama yaparak, kamu görevine üyelerini sızdırdığı iddiası üzerine yürütülen soruşturmada, bu yöntemle kamu kurumlarına yerleştirilen 17 şüpheli tespit edildi.

Yapılan çalışmalar sonucunda; aktif görevde bulunan bir polis memuru, bir astsubay, bir infaz koruma memuru ve bir zabıta memuru ile diğer meslek gruplarında 13 kişi olmak üzere toplamda 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

13 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İstanbul merkezli olmak üzere Samsun, Malatya ve Tekirdağ olmak üzere 4 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 13 şüpheli yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise sürdüğü bildirildi.

Kaynak: ANKA

Etiketler
FETÖ Silah İstanbul Operasyon