İçişleri Bakanlığı'ndan 'Peşmerge' Açıklaması

İçişleri Bakanlığı, Cizre’de bir sempozyumda çekilen koruma görüntülerinin gündeme gelmesinin ardından inceleme başlatıldığını açıkladı. Bakanlık, süreç için 2 müfettiş görevlendirildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı'ndan 'Peşmerge' Açıklaması
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) eski Başkanı ve KDP lideri Mesut Barzani’nin, Şırnak Üniversitesi tarafından Cizre’de düzenlenen '4’üncü Uluslararası Melaye Ciziri Sempozyumu'na peşmerge korumalarıyla katılması tartışma yarattı. Barzani’ye eşlik eden korumaların taktik kamuflajlı ve uzun namlulu silahlar taşıması kamuoyunda tepkiye neden oldu.

İçişleri Bakanlığı'ndan 'Peşmerge' Açıklaması - Resim : 1

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Tepkilerin ardından İçişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak görüntülerle ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu. Açıklamada, "Cizre’de düzenlenen bir sempozyumla ilgili koruma görüntülerinin kamuoyuna yansımasıyla birlikte inceleme yapılmış, konuyla ilgili 2 müfettiş görevlendirilmiştir" denildi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de konuya ilişkin değerlendirmesinde görüntülerin nahoş olduğunu belirterek, "Bu konuda İçişleri Bakanlığı soruşturma yürütüyor. Sonuç olarak Sayın Barzani’nin aktif bir görevi yok" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler
İçişleri Bakanlığı