HÜDA-PAR il binasına saldırı: İl sekreteri hayatını kaybetti

HÜDA-PAR Adana İl Başkanlığı'na düzenlenen bıçaklı saldırıda il sekreteri Sacit Pişgin hayatını kaybetti.

HÜDA-PAR il binasına saldırı: İl sekreteri hayatını kaybetti

HÜDA-PAR, Adana İl Başkanlığı'na bıçaklı saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Saldırıda İl Başkanı Salih Demir ve İl Sekreteri Sacit Pişgin yaralandı. Pişgin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

HÜDA-PAR'dan yapılan açıklamada "İl Başkanımız Salih Demir ve İl Sekreterimiz Sacit Pişgin, parti il başkanlığı mescidinde bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan arkadaşlarımızdan Sacit Pişgin kardeşimiz şehit oldu. Haince saldırıda vefat eden kardeşimize Allah’tan rahmet; aile, yakınları ve dava arkadaşlarına sabır diliyoruz. Saldırganları ve bu cürmün arkasındaki zalimleri lanetliyoruz! Olayın bir an önce açığa kavuşturulmasını bekliyoruz" denildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, HÜDA PAR İl Başkanlığı binasında bazı yöneticilere bıçaklı saldırıda bulunulmasının ardından “Saldırıyı gerçekleştiren şahıs yakalanıp gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir” açıklamasını yaptı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise "Saldırı ile ilgili olarak Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli adli soruşturma başlatılmış olup bir şahıs gözaltına alınmıştır" dedi.

Yerlikaya, olaya ilişkin Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Bugün saat 17.40 sıralarında HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı binasına A. S. isimli şahıs tarafından bıçaklı bir saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda yaralanan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Sayın Salih Demir’e acil şifalar, saldırıda hayatını kaybeden İl Sekreteri Sacit Pişgin’e Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs yakalanıp gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir.”

“MENFUR SALDIRININ TÜM YÖNLERİYLE AYDINLATILMASI İÇİN ADLİ SORUŞTURMA DEVAM ETMEKTEDİR"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise, Twitter hesabından olaya ilişkin şu mesajı yayınladı:

"HÜDA-PAR Adana İl Başkanı Sn.Salih Demir ve İl Sekreteri Sn.Sacit Pişgin'e İl Binasında gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırı sonucu hayatını kaybeden Sn.Sacit Pişgin'e Allah'tan rahmet, tedavisi devam eden Sn.Salih Demir'e Allah'tan acil şifalar diliyorum. Saldırı ile ilgili olarak Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli adli soruşturma başlatılmış olup bir şahıs gözaltına alınmıştır. Menfur saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması için adli soruşturma devam etmektedir. Merhumun ailesine ve HÜDA-PAR teşkilatına başsağlığı diliyorum."

Etiketler
HÜDAPAR