Fidan, "uzak durun" demişti: MSB: Bu bir hatırlatmadır, kim üzerine alınıyorsa gerekli tedbirleri almak onların kendi tercihidir

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, başta dost ve müttefik ülkeler olmak üzere diğer ülkelerin teröristlerin yakınlarında bulunmamaları gerektiğinin her zaman ifade edildiğini belirterek, “Bu bir hatırlatmadır. Kim üzerine alınıyorsa gerekli tedbirleri almak onların kendi tercihidir” dedi.

Fidan, "uzak durun" demişti: MSB: Bu bir hatırlatmadır, kim üzerine alınıyorsa gerekli tedbirleri almak onların kendi tercihidir

Ankara'da pazar günü İçişleri Bakanlığı'na yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının ardından Irak ve Suriye başta olmak üzere, belirlenen çok sayıdaki hedefe yönelik hava harekatı gerçekleştirildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün yaptığı açıklamada, Irak ve Suriye'deki PKK/YPG varlıklarının meşru hedef olduğunu belirtti ve 3. tarafların PKK tesisleri ve şahıslarından uzak durması yönünde uyarıda bulundu.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: KİM ÜZERİNE ALINIYORSA GEREKEN TEDBİRLERİ ALMAK ONLARIN KENDİ TERCİHİDİR

Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre; Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, başta dost ve müttefik ülkeler olmak üzere diğer ülkelerin PKK/YPG’li teröristlerin yakınlarında bulunmamaları gerektiğinin her zaman ifade edildiğini belirterek, “Bu bir hatırlatmadır. Kim üzerine alınıyorsa gerekli tedbirleri almak onların kendi tercihidir” dedi.

TAHIL KORİDORU GÖRÜŞMELERİ

“Tahıl koridoru ile ilgili yeni görüşme sürecinin başlayacağı” iddiasına yönelik soru üzerine Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Türkiye’nin söz konusu girişimin dörtlü olarak devam etmesi konusundaki görüşünde bir değişiklik olmadığını, diğer alternatiflerin masada bulunmadığını aktardı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın terörle mücadele konusundaki açıklamaları hatırlatılarak, uzak durması tavsiye edilen ”üçüncü taraflar” ifadesiyle kimin kastedildiğinin sorulması üzerine kaynaklar, “PKK/KCK ve diğer terörist unsurlarını etkisiz hale getirerek halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda Türkiye’nin operasyon yapmasının en doğal hakkı olduğunu” vurguladı.

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

Bakanlık kaynakları, “Daha önce gereken yer ve zamanlarda gerekli operasyonlar yapıldı, şu anda yapılıyor ve yapılmaya devam edecek. PKK/YPG aynı terör örgütüdür, nerede faaliyet gösterirlerse göstersinler meşru hedefimiz olduğunu her zaman söylüyoruz. Başta dost ve müttefik ülkeler olmak üzere diğer ülkelerin bu teröristlerin yakınlarında bulunmamaları gerektiğini her zaman ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Söz konusu uyarının yeni bir uyarı olup olmadığının sorulması üzerine kaynaklar, “Bu bir hatırlatmadır. Kim üzerine alınıyorsa gerekli tedbirleri almak onların kendi tercihidir” dedi.

GÜVENLİK TOPLANTISI

Irak’ın kuzeyine yönelik hava harekatları hatırlatılarak, “Bunların yeni bir kara harekatına dönüşme ihtimali var mı?” sorusu üzerine kaynaklar, askeri yöntemlerle hedeflerin ele geçirilmesinde birçok hareket tarzının olduğuna dikkati çekti.

Hangi hareket tarzının uygulanacağının belirlenmesinde çok sayıda faktörün etkili olduğunu belirten kaynaklar, tek hedeflerinin Türkiye’ye ve millete tehdit oluşturan terör örgütlerini yok etmek olduğunu, tek seçeneğin kara harekatı olmadığını belirtti. Milli Savunma Bakanlığı’nda dün İçişleri, Dışişleri Bakanlarıyla MİT Başkanı ve Genelkurmay Başkanının da katılımıyla gerçekleştirilen “güvenlik toplantısı”nın içeriğine yönelik soruya kaynaklar, “Toplantı genel bir güvenlik değerlendirmesi ve istişare toplantısıydı” karşılığını verdi. En son terör saldırısı dahil güvenlik konusundaki durum ve yapılacaklara ilişkin genel bir istişarenin yapıldığını aktaran kaynaklar, ihtiyaç olduğu zamanlarda bu tür toplantıların devam edebileceğini bildirdi.

Fidan, "uzak durun" demişti: MSB: Bu bir hatırlatmadır, kim üzerine alınıyorsa gerekli tedbirleri almak onların kendi tercihidir - Resim : 2

PARAMOTOR İDDİASI

Ankara’da saldırı girişiminde bulunan teröristlerin “paramatorla yurda girdikleri” iddiasının sorulması üzerine kaynaklar, yapılan araştırma sonrasında saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin PKK/YPG üyesi olduğunun kesinleştiğini hatırlattı. Kaynaklar, teröristlerin yurda nasıl girdiğine yönelik araştırmanın ilgili birimlerce devam ettiğini aktardı.

Hava harekatlarında terör örgütünün finansal kaynağı olan noktaların vurulup vurulmadığına yönelik soru üzerine kaynaklar, bugüne kadar terörü kaynağında yok etme stratejisi kapsamında terör örgütünü besleyen her türlü unsurun meşru hedef olarak alındığını, bundan sonra da alınmaya devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: AA

Etiketler
Hakan Fidan Saldırı Irak Suriye Milli Savunma Bakanlığı