Hacettepeli öğrencilerin arkadaşlarının ölümüne tepkisi giderek büyüyor: Ölmeye değil, okumaya geldik

Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyan bir öğrencinin dün akşam saatlerine doğru cansız bedenine ulaşıldı. Odasında cesedi bulunan öğrencinin intihar ettiği iddia edildi.

><

Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan bir genç dün yurt odasında ölü bulundu. Öğrencinin intihar ettiği iddia edildi.

Ankara'da tıp fakültesinde eğitim gören öğrenci İ.E.'nin ailesi, kendisine bir süre ulaşamadı. Ailesinin öğrencinin kaldığı yurdu aramasının ardından yurt görevlileri öğrencinin odasına girdi ve öğrencinin cansız bedeniyle karşılaştı. Olay yerine savcı gelirken öğrencinin intihar ettiği iddia edildi.

Öğrencinin ölüm nedenine dair henüz resmi bir açıklama yapılmazken kesin ölüm nedeninin yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıkacağı ifade edildi.

Hacettepe Tıp Fakültesi öğrencisi olduğu belirten İ.E.K'nın Sıhhiye Öğrenci Evleri olarak bilinen Hacettepe Öğrenci Yurdu'nda kaldığı aktarıldı.

Olayın duyulmasının ardından Hacettepe Üniversitesi Dayanışma Ağı "Bir arkadaşımızı daha kaybetmek istemiyoruz" diyerek öğrencileri saat 22.30'da Sıhhiye Kampüsü Yurtlar önünde bir araya gelmeye çağırdı.

'YAŞAMAK İSTİYORUZ!'

Sıra arkadaşlarının ölümüne tepkili olan Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, geçtiğimiz saatlerde okullarının yemekhanesinin önünde bir eylem yaptı.

Basına seslenen öğrenciler, "Karanlığa teslim olmayacağız. Yaşamak istiyoruz!" pankartı tuttu.

Öğrenciler, hep bir ağızdan "Ölmeye değil, okumaya geldik" sloganlarını attı.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
İntihar Üniversite Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi