Esenyurt Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, yanlışlıkla paylaştı: Nüfus müdürlüklerinde sorun var!

Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Whatsapp üzerinden yaptığı paylaşımda "İçişleri Bakanımızdan talimat geldi. Nüfus müdürlüklerinde sorun var, seçim öncesi gündeme gelmemesi gerekiyor" diye yazan Yener, paylaşımı yanlışlıkla yaptığını söyledi.

Esenyurt Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, yanlışlıkla paylaştı: Nüfus müdürlüklerinde sorun var!

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü iken öğrenci ve velilerin şikâyetleri nedeniyle ismi sık sık gündeme gelen Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, bu kez de paylaşımıyla dikkatleri üzerine çekti.

Hakkındaki çok sayıda şikayete ve skandal uygulamalarına rağmen terfi ederek Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Yener, 17 Kasım’da, Whatsapp hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Müdür Bey, hayırlı günler. Bizim İçişleri Bakanımızdan bir talimat geldi. Nüfus müdürlüklerinde sorun var, bu sorunların seçim öncesi gündeme gelmemesi adına. Sadece iki ay için üç-dört elemana ihtiyaç var” ifadelerine yer verdi.

“İÇİŞLERİ BAKANLIĞIYLA HİÇBİR İLGİSİ YOK”

Gerçek Gündem’e konuşan Yener, paylaşımını bir arkadaşa göndermesi gerekirken yanlışlıkla Whatsapp hikâyesinde paylaştığını söyleyerek, konunun İçişleri Bakanlığıyla hiçbir alakasının olmadığını ifade etti. Yener, “Yanlış bir Whatsapp kullanımıydı, yanlışlıkla paylaştım” dedi:

“Yaptığım paylaşımın İçişleri Bakanlığıyla hiçbir ilgisi yok. Bir arkadaşa atmam gerekirken yanlışlıkla hikâyemde paylaştım. Paylaşımda haber yapılabilecek hiçbir durum yok. Paylaştığım yazı okullarla ve eleman ihtiyacıyla ilgiliydi.”

“ALAKASIZ, YANLIŞ BİR PAYLAŞIMDI”

Gönderiyi paylaştıktan çok kısa bir süre sonra silen Yener, paylaşımı yanlışlıkla yaptığını belirterek gönderiyi hemen kaldırdığını söyledi:

“Alakasız, yanlış bir paylaşımdı o yüzden hemen kaldırdım. Gönderiyi yanlışlıkla paylaştım hatta paylaştığımın farkında değildim. Yazıyı oraya attığımı bile fark etmedim. Biz devlet adamıyız. İçişleri Bakanı’ndan da, Savunmadan da başka yerlerden de böyle şeyler gelebilir.”

“Bir yerde eleman eksikliği var. O eleman eksikliğini tamamlamamız lazım. Eğer bir yerde eksiklik varsa sıkıntı yaşanmaması adına kurumlar kendi içindeki eksiklikleri tamamlar yani bunda bir şey yok” diye konuşan Yener, paylaşımında dikkat çeken hiçbir kısmın olmadığını sözlerine ekledi.

ESENYURT’UN DÖRTTE BİRİ SIĞINMACI

Necati Yener’in “Nüfus müdürlüklerinde sorun var. Seçim öncesi bu sorunların gündeme gelmemesi adına üç-dört elemana ihtiyaç var” diye yazıp ardından hemen sildiği paylaşım akıllara Esenyurt’ta yaşayan sığınmacılarla ilgili uzun zamandır devam eden tartışmaları getirdi.

Yener’in Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yaptığı Esenyurt’ta yaşayanların yaklaşık dörtte biri sığınmacı. Son yıllarda Suriyeli sığınmacıların yurdu haline gelen Esenyurt, İstanbul’un en kalabalık ilçesi ve 1,5 milyon nüfusa sahip. Resmi olmayan verilere göre Esenyurt’ta 300 bin yabancı uyruklu kişi yaşıyor. Seçimden önce Esenyurt’ta yaşayan göçmen ve sığınmacılara vatandaşlık verilip verilmeyeceği tartışmaları ise hala devam ediyor.

HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI

Cağaloğlu Anadolu Lisesi müdürü iken iddia ve skandallarla sık sık gündeme gelen Necati Yener, veliler ve öğrenciler tarafından istifası için sık sık protesto edilmiş ve hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrencilerin velileri, okulda düzenlenmek istenen sucuk partisine katılmayan öğrencilere hakaret ettiği gerekçesiyle Necati Yener hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 2018 yılında öğrencilere hakaretler edip bağırdığı iddiasıyla hakkında dava açılan Yener, ilk duruşması 2019 Nisan ayında görülen davaya ifade vermeye gitmediği için hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.
Ayrıca Yener’in düzenlediği ‘sucuk partisindeki’ sucukların faturalarının olmadığı ve ‘merdiven altı üretim’ olduğu da Tarım İl Müdürlüğü’nün raporlarıyla belgelenmişti.

“Buranın Allah'ı benim. Yönetmelik - mönetmelik tanımam. Gidin bildiğiniz yere şikâyet edin” şeklindeki ifadeleriyle de basına yansıyan müdürün yaptıkları bunlarla da sınırlı değil.

KENDİSİNE DAVA AÇAN ÖĞRENCİLERİN HESAPLARINA HACİZ

Sınıf basma ve öğrencilere hakaret etme iddialarıyla gündeme gelen Yener’in, hakaret suçlamasıyla kendisine dava açan öğrencilerin hesaplarına el koyduğu da ortaya çıkmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yener’i ‘sınıf basma‘ ve ‘hakaret‘ gerekçeleriyle şikâyet eden altı öğrencinin başvurusu üzerine soruşturma izni verdi. Öğrenciler, MEB raporunu da ibraz ederek Yener’e tazminat davası açtı. Davayı Asliye Hukuk Mahkemesi usulden reddetti. Okul müdürü Necati Yener ise karar henüz tebliğ edilmeden kendisi hakkında dava açan iki öğrencinin banka hesaplarına haciz koydurdu.

GENEL KURUL TARİHİNİ DE USULSÜZCE DEĞİŞTİRMİŞTİ

Hakkında birçok soruşturma açılan ve her seferinde AKP tarafından korunan müdür, okul aile birliği genel kurul tarihini de usulsüzce değiştirmiş ve çok büyük bir tepkiyle karşılanmıştı. Yener, genel kurul tarihini kendi yetkisi olmadan ve daha okullar açılmadan belirleyerek hukuksuz bir şekilde ilan etmiş ve okul aile birliği yöneticileri ve birçok velinin de tepkisini çekmişti.

Etiketler
Esenyurt WhatsApp Seçim