Erdoğan'ı 25 yıl önce savunan avukat: Bugün de İmamoğlu'nu savunurum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu sırada hakkında verilen hapis kararı nedeniyle görevi düşürülen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o dönemki avukatı Faik Işık, İmamoğlu kararını değerlendirdi.

Erdoğan'ı 25 yıl önce savunan avukat: Bugün de İmamoğlu'nu savunurum

Gazeteci Barış Terkoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski avukatı Faik Işık ile konuştuğunu açıkladı.

Işık'ın Erdoğan'ın ceza almasının ardından görevinin düşmesi sırasında da avukatı olduğunu hatırlatan Terkoğlu, "Faik Bey bana dedi ki; iş hukuka geldiğinde böyle haksızca karşıtlarını ortadan kaldırmak için kullanılmasına, hukukun buna alet edilmesine karşıyım. Bu nedenle ben onun ekibine de söyledim. İsterseniz gelip tarihi bir sembol olarak İmamoğlu'nu da savunurum. Tıpkı 25 yıl önce Erdoğan'ı savunduğum gibi" dediğini aktardı.

Terkoğlu, Işık'ın Cumhurbaşkanı Hukuk Politikaları Başdanışmanı Mehmet Uçum'un "Yargıtay bu kararı onayacak" sözlerine ilişkin olarak "Ben avukat olarak Yargıtay bu kararı onamamalı, siyasi yasak olmamalı, diyorum" açıklamasını yaptığını söyledi.

Etiketler
İstanbul