Özel’den Erdoğan’a AYM tepkisi: Sen Anayasayı saymazsan biz de seni sayan maddeyi saymayız

Dün Yargıtay'ın AYM kararına karşı yürüyüş çağrısı yapan Barolar Birliği ve Ankara Barosu, Yargıtay Başkanlığı'na yürüdü. CHP Lideri Özgür Özel, Yargıtay önüne gelerek avukatlara destekte bulundu. Burada konuşan Özel, Erdoğan'a, "Sen Anayasayı saymazsan biz de seni sayan maddeyi saymayız" dedi.

Yargıtay 3. Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi hakkında verdiği karar, Türkiye'nin ana tartışma konularından biri haline geldi.

Gezi Tutsağı TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın 18 yıllık cezası için hak ihlali kararı veren AYM'yi hedef alan Yargıtay, AYM üyeleri için suç duyurusunda bulundu.

MHP'li olduğu bilinen Yargıtay 3. Dairesi üyelerine tepkiler yağarken, Ankara Barosu ve Türkiye Barolar Birliği'nden Yargıtay'a yürüyüş çağrısı gelmişti.

Atatürk'ün ölümü nedeniyle Ankara Sıhhiye Adliyesi'nde anma yapan avukatlar ardından yürüyüşe geçti.

Ankara Barosu, tüm avukatlara, "Türkiye Barolar Birliğinin çağrısıyla Türkiye'nin dört bir yanından “Hukukun Üstünlüğü Yürüyüşü” ne katılmak üzere gelen meslektaşlarımızla buluşmak için 9.30 da Ankara Adliyesi önünden yürümeye başlıyoruz" çağrısında bulunmuştu.

Avukatlar yürüyüşte ellerinde Anayasa kitapçığını tuttu.

Baronun çağrısıyla yürüyüşüne devam eden avukatlar, Anayasa Mahkemesi'nin önüne gelerek basın açıklamasında bulundu.

Sıhhiye Adliyesi’nden başlayan yürüyüş, Yargıtay'da son buldu.

Avukatlar Yargıtay Başkanlığı önüne geldi ve yürüyüşünü bitirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'de Yargıtay binasına geldi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel şunları söyledi:

"Türkiye, anayasa geleneği çok güçlü olan bir ülke ancak AKP ülkeyi anayasasızlaştırmaya çalışıyor. Erdoğan'ın açıklamalarına kadar bu bir yargı kriziydi ancak bunun Erdoğan eliyle anayasal düzenin ortadan kaldırılmaya çalışılması, adeta halkın iradesine karşı Erdoğan liderliğinde bir kalkışmayla karşı karşıya olduğumuz anlaşılıyor. Anayasayı değiştirebilmek için AKP-MHP iktidarının yeterli milletvekili yok. Anayasanın bazı maddelerini yok sayıyorlar ve buna yetkisini anayasadan alan cumhurbaşkanı destek veriyor. O, anayasadaki hükümleri koruyacağına Yargıtay ile birlikte anayasanın bir hükmünü yok saymaya çalışmakta. Sen anayasanın hükmünü değiştirecek güçte değilsin. Halk sana bu yetkiyi vermedi. Sen bu yüzden darbecisin."

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
baro Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu Ankara Anayasa Mahkemesi (AYM) Yargıtay