Bakan Derya Yanık'tan 6 yaşındaki çocuğun istismara maruz kalmasına ilişkin açıklama: Hiç kimseye borcumuz yoktur

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 6 yaşındaki çocuğun istismara maruz kalmasına ilişkin açıklama yaptı. Yanık, "Hiç kimseye borcumuz yoktur" dedi.

Bakan Derya Yanık'tan 6 yaşındaki çocuğun istismara maruz kalmasına ilişkin açıklama: Hiç kimseye borcumuz yoktur

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in, kızı H.K.G. altı yaşındayken 'evlendirildi' ve Kadir İstekli tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

İstismarın kamuoyunda gündem olması sonrası gözaltına alınan Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel tutuklandı.

"HİÇ KİMSEYE BORCUMUZ YOKTUR"

Tutuklamanın ardından açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "6 yaşında bir çocuğun herhangi bir gerekçe ile evlendirilmesi kabul edilemez. Biz tarafların kimliği ile uğraşmayız. Tarikatmış, cemaatmiş, şahısmış buralara bakmayız. Bizim için korunacak değer çocuksa çocuktur, kadınsa odur. Nitekim bunu yapmışız. Hiç kimseye borcumuz yoktur. Bizim borcumuz milletimizedir" dedi.

"BİZ ŞAŞIRMIYORUZ"

Yanık, "Hiçbir şey yapmadınız' diyen çevrelerin mağdurun bakanlığımız kuruluşlarında can güvenliğinin, bakımının, psikososyal desteğinin temin edildiği ortaya çıkınca bu sefer '2 yıldır şunu niye yapmadınız, bunu niye yapmadınız' diye bakanlığımızla hiçbir ilgisi olmayan bir takım mazeretleri öne sürmelerine biz şaşırmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Derya Yanık