AKP'nin Karagül'ü ne dediğinin farkında mı? İmamoğlu kararından darbe gördü, hakimi oraya kimlerin getirdiğini unuttu

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Karagül, İmamoğlu kararıyla birlikte "bir başka darbe formatı"nın devreye girdiğini iddia etti. Karagül'ün söylediği eğer doğruysa, bu süreci eski hakimi görevden alan yerine başka bir hakim atayan HSK başlattı. HSK'nın başında da Adalet Bakanı Bozdağ var.

AKP'nin Karagül'ü ne dediğinin farkında mı? İmamoğlu kararından darbe gördü, hakimi oraya kimlerin getirdiğini unuttu

GERÇEK GÜNDEM - AKP'ye yakınlığıyla bilinen İbrahim Karagül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasakla ilgili tartışma yaratan paylaşımlarda bulundu.

AKP YANDAŞLARI “DARBE FORMATI” DEDİ

Uzun yıllar boyunca AKP'ye yakın Yeni Şafak gazetesini yöneten Karagül, İmamoğlu kararıyla birlikte "bir başka darbe formatı"nın devreye girdiğini iddia etti.

Karagül, "Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin başına geçirenler, Meral Akşener'e parti kurduranlar, Ekrem'i İBB başkan adayı yapanlar... Bugün yeni senaryo için harekete geçti. Asla siyaset değil. Bir tür "içeriden müdahale" senaryosu bu. Bir başka darbe formatı mı!" dedi.

Tweet atma becerisine sahip olması bile şaşkınlık yaratan Karagül, şunları kaydetti:

"1- Bugün Saraçhane'de, sonra bütün Türkiye'de sokak gösterileri isteniyor.

2- 15 Temmuz'da yapılamayan sokak çağrıları ile mi denenecek?

3- Burada FETÖ aklı, dayanışması bütün boyutları ile ortada.

4- Olay önceden kurgulanmış, çok belli.

5- Mesele siyaset değil.

Türkiye!"

AKP’Lİ TAYYAR: RAKİBİMİZİ MAHKEME BELİRLEDİ

Mahkemeyi suçlu gösteren bir diğer isim ise AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar oldu. AKP yöneticisi Tayyar, “Muhtemel rakibimizi 6’lı masa değil mahkeme belirledi. İmamoğlu’nun önündeki tüm parti içi bariyerleri yıktı, adaylık yolunu açtı. Siyasetin doğal akışına yön verdi. Çöküşteki İmamoğlu’na can simidi oldu. Kılıçdaroğlu ve ekibini ise üzdü” dedi.

ESKİ HAKİMİ GÖREVDEN ALIP YENİSİNİ HSK GETİRDİ

Kararı savunamayan, mahkemenin arkasında duramayan AKP’ye yakın isimler, komplo teorileri ve “darbe” iddialarını gündeme taşıdı.

Ancak, İmamoğlu davasında karar veren İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nin hakimi Hüseyin Zengin’di. Zengin'den, İmamoğlu'na iki yıldan fazla ceza vererek, onu siyasi yasaklı hale getirmesi istenmişti. Hakim Zengin, bu teklifi kabul etmeyince, daha görev süresi olması ve talebi olmamasına rağmen sürüldü. Yerine de başka bir hakim görevlendirdi.

HSK’NIN BAŞINDA ADALET BAKANI VAR ÜYELERİNİ ERDOĞAN VE MECLİS SEÇİYOR

Bütün bu işlemleri de Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) yaptı.

HSK’nın Başkanı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ.

HSK’nın Başkanvekili Mehmet Akif Ekinci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçildi.

HSK üyeleri arasından Adalet Bakan Yardımcısı da bulunuyor. Üyelerinin 7’sini TBMM, 4’ünü de Cumhurbaşkanı seçiyor.

KİM DARBE YAPIYOR?

Dolayısıyla, AKP’ye yakın isimler İmamoğlu kararı üzerinden “darbe” yorumları yapıyorsa, “darbeye” giden yolu da HSK’nın oluşturduğunu ve kurumun üyelerini de kimin seçtiğini akıllarında tutmaları gerekiyor.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Ekrem İmamoğlu CHP Mahkeme AKP Recep Tayyip Erdoğan