AKP'li Ağrı Belediyesi 5 marketi daha mühürledi

Ağrı Belediyesi zabıta ekipleri yaptıkları denetim sonucunda 5 zincir marketin daha kapısına mühür vurdu. Mühürlenen marketlerin isimleri ise belirtilmedi.

AKP'li Ağrı Belediyesi 5 marketi daha mühürledi

Ağrı Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, zabıta ekipleri, Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın talimatı doğrultusunda marketlere denetim yapıyor. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tunç ile marketlerde raf-kasa fiyatları uygunluğu, hijyen ve düzen, son kullanma tarihi kontrolü ve ruhsat denetimi yapan zabıta ekipleri, uygun şartları taşımadığı gerekçesiyle 5 marketi mühürleyerek faaliyetine ara verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tunç, denetimlerin rutin şekilde devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

İl merkezinde yapılan denetimler sonucunda, hijyen ve etiket fiyatlarının yanı sıra ruhsat durumlarını da kontrol ediyoruz. Denetimlerde zincir marketlerin eksik evrak ibraz ettiği tarafımızca tespit edilmiş ve ilgili işlemleri başlattık. Yaptığımız tetkikler neticesinde kendilerine kapama cezası uyguladık. En kısa sürede evraklarını Ağrı Belediyesine ibraz etmeleri neticesinde tekrar iş yeri açmayla ilgili kendilerine yardımcı olacağımızı belirtiyoruz.

Kentte belediye ekiplerince 3 Aralık Cumartesi günü yapılan denetimlerde 5 market mühürlenmişti.

NE OLMUŞTU?

MHP lideri Bahçeli, partisinin 22 Kasım 2022 Salı günü düzenlenen grup toplantısında zincir marketlere FETÖ soruşturması yapılması çağrısı yapmıştı.

Bunun ardından Aykaç, Bahçeli'nin çağrısına karşılık olarak, "'Size burada ekmek yedirtmeyiz' diyen yerel yöneticilere, ziraatten haberi olmayan İstanbul Ziraat Odası başkanına, FETÖ terör örgütüyle bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Bize bakarak ya bir tuğla da ben koyayım bu binanın temel taşına demeyen, bir tane dikili ağacı olmayan insanlar sizlere ve bizlere bu yakıştırmayı yapıyorlar. Bre ahlaksızlar, bre densizler sizlere bundan sonra sizin tonunuzda cevap vereceğim bilesiniz" ifadeleriyle cevap vermişti.

ŞOK İSTİFAYA ÇAĞIRMIŞTI

Öte yandan Şok Marketler Yönetim Kurulu da bir açıklama yapmış ve şunları söylemişti:

Sn. Galip Aykaç’ın dernek başkanlığı görevinde daha fazla kalması sektörün ve hepimizin temsil edildiği derneğimize zarar vereceğinden, kendisinin bu görevden ayrılması gerekliliğini bilgilerinize sunarız. Ayrılma süreci tamamlanana kadar Şok Marketler olarak dernek faaliyet ve toplantılarına süresiz olarak katılmayacağımızı ve alınacak kararların Şirketimizi bağlamayacağını beyan ederiz. Bu süreçte kendisi tarafından Şirketimizi ve Derneğimizi bağlayacak herhangi bir açıklama yapmamasını önemle rica ederiz.

Aykaç bu gelişmelerin ardından istifa etmişti.

Etiketler
Ağrı Market