Yargının utanç günü: Hakim, avukatın etek boyunu kısa buldu!

Hâkim, duruşmada avukatın etek boyunu kısa buldu, fotoğrafını çekip baroya göndermek istedi.

Yargının utanç günü: Hakim, avukatın etek boyunu kısa buldu!

İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi’nde görülen bir duruşmada skandal bir olay yaşandı.

Kartal'da bulunan İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi'nde görülen bir duruşmada hakim ile kadın avukat arasında "etek boyu" tartışması yaşandı. Hakim, etek boyunun avukatlık mevzuatına aykırı olduğunu söyleyerek, etek boyunun fotoğrafının çekilmesini istedi. Kadın avukat etek boyunun çekilmesini istemedi. Duruşmada izleyici olan 2 avukat da etek boyunun mevzuata uygun olduğunu söyledi.

TUTANAKLARA YANSIDI

Tutanaklara yansıyan tartışmada hakim dosyaya ulaşan bilirkişi raporunu okudu ve avukatlara söz verdi. Söz alan kadın avukat bilirkişi raporuna karşı konuşmaya başladı. Bu sırada hakim, kadın avukatın eteğinin diz üstünden yaklaşık 15 santim yukarıda olduğunu, bu hali ile avukatlık mevzuatına aykırı olduğunu, giyim kuşam etik kurallarına aykırı olduğunu söyledi. Dinleyici sıralarında bulunan 2 avukata da etek boyunun avukatlık hukuku mevzuatına, örfüne uygun olup olmadığı soruldu.2 avukat da etek boyunun avukatlık, hukuka ve örfüne uygun olduğunu, özgürlük alanı ile ilgili olduğundan etek boyuna müdahale edilmemesi gerektiğini belirtti.

HAKİM, ETEK BOYUNUN ÇEKİLMESİNİ İSTEDİ

Hakim, baro başkanlığına bildirilmesi için etek boyunun cep telefonu ile fotoğrafının çekilmesini istedi. Kadın avukat ise "Etek boyumun çekilmesini istemiyorum" dedi. Yaşananlar duruşma tutanağına geçti. Hakim, duruşma zaptının bir suretinin İstanbul Baro Başkanlığı'na gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Olay, duruşma tutanağına şöyle yansıdı:

(…) Davacı vekilinin eteğinin diz üstünden yaklaşık 15 santim yukarıda olduğu, bu hâli ile avukatlık mevzuatına aykırı olduğu giyim kuşam etik kurallarına aykırı olduğu görüldü. Huzurda dinleyici sıralarında bulunan avukatlara (isimleri karalanmış) davacı vekilinin etek boyu hakkında fikirleri avukatlık hukuku mevzuatına uygun olup olmadığı soruldu.

(Görüş bildiren avukatlar) Davacı vekilinin etek boyu avukatlık hukuka ve örfüne uygundur dedi.

Davalı vekili ‘bence de özgürlük alanı ile ilgilidir, müdahale edilmemesi gerekir.’ dedi.

Mahkememiz yazı işleri müdürü huzura çağrıldı.

Davacı avukatın etek boyunun çok kısa olduğu ve bir yanlış anlamaya vesile olmaması için hakimin ‘kısa’ değerlendirmesiyle huzurda bulunan avukatların ‘kısa’ değerlendirmesinin aynı olmayacağı nazara alınarak cep telefonu ile baro başkanlığına bildirilmesi için etek boyunun (fotoğrafının) cep telefonu ile çekilmesi istendi. Davacı vekili ‘Ben tek boyumun çekilmesini istemiyorum’ dedi.

Yargının utanç günü: Hakim, avukatın etek boyunu kısa buldu! - Resim : 2

AYNI HAKİM DAHA ÖNCE BİR AVUKATA SALDIRMIŞTI

CHP İstanbul eski Milletvekili Barış Yarkadaş'ın aktardığına göre aynı hakim, Balıkesir 1. Sulh Hukuk Hakimi iken kürsüden inerek Avukat MZ'ye de tekme tokat saldırmakla suçlanmıştı.

Darp edilen avukat 3 gün iş göremez raportu almıştı.

Yargının utanç günü: Hakim, avukatın etek boyunu kısa buldu! - Resim : 3

OLAYIN ARDINDAN BİR AVUKATLA DAHA TARTIŞMIŞ

Avukatlar, hakimin meslektaşlarına yönelik tutumunu, İstanbul Anadolu 2. İş Hukuk Mahkemesi önünde alkışlılarla protesto etti ve yaşanan "Etek Boyu Rezaleti"ni tutanak altına aldı.

Aynı hakimin olayın ardından bir kadın avukatla daha "küpe" yüzünden tartıştığı ortaya çıktı.

Yargının utanç günü: Hakim, avukatın etek boyunu kısa buldu! - Resim : 4

Etiketler
Etek Boyu