8 yıl sonra flaş görüşme... Öcalan'dan 'açlık grevi' açıklaması

Terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları açıklama yaptı. Avukatların görüşme taleplerine 8 yıldır olumsuz yanıt veriliyordu.

8 yıl sonra flaş görüşme... Öcalan'dan 'açlık grevi' açıklaması

İmralı F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan terör örgütü, PKK'nın lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları İstanbul’daki Taksim Hill Otel’de açıklama yaptı. Asrın Hukuk Bürosu avukatları 2 Mayıs’ta Öcalan’la görüşme yaptıklarını açıkladı.

Avukatlar görüşme için dört avukatın başvurduğunu ancak iki avukatın görüşe gittiğini söyledi.

Avukatlar Rezan Sarıca ve Newroz Uysal’ın katıldığı görüşmeye ilişkin Sarıca şunları söyledi, “İmralı F tipi Cezaevi’nde bulunan müvekkilimiz ile bir görüş gerçekleştirildi. 20 Temmuz 2011 tarihinden beri ilk avukat görüşmesidir. Başvuru aynı zamanda diğer müvekkillerimizle ilgili talebimiz olmasına rağmen bu talep kabul edilmedi. Görüşme esnasında not ve evrak alışverişine izin verilmedi.

Avukat görüşlerinin sağlanması için bir bilgi biz de mevcut değildir. Günlük basının kendisiyle paylaşılmayıp mektupların engellenmesinde iletişim hakkının engellendiğini teyit etmektedir. Sayın Öcalan’ın haklarının tesis edilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz.”

AÇLIK GREVİ ÖLÜMLE SONUÇLANMAMALI

Öcalan'ın avukatı ile yaptığı görüşmede verdiği mesajda cezaevlerindeki açlık grevi eylemlerinin ölüme neden olacak bir sonuca ulaşmamasını istediği açıklandı.

Etiketler
Abdullah Öcalan Ordu Grev PKK