Cihat çağrısı yapıp, CHP'yi hedef gösteren kitap öğrencilere dağıtıldı

Cihat övgüsü içeren ve CHP’ye yönelik “Laik zihniyetli, gayr-i İslami bir gidişatın temsilcisi” ifadelerine yer verilen “Bir Değirmendir Bu Dünya” isimli kitap, Çanakkale’nin ardından şimdi de Adana’da öğrencilere dağıtıldı.

Cihat çağrısı yapıp, CHP'yi hedef gösteren kitap öğrencilere dağıtıldı

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği kitap okuma etkinliğinde öğrencilere dağıtılan ve cihat övgüsü içerdiği gerekçesiyle büyük tepki çeken, “Bir Değirmendir Bu Dünya” isimli kitabın bu kez de Adana’daki okullarda dağıtıldığı ortaya çıktı. Eğitim Bir Sen’in, “Bilge nesil yetişmesine katkıda bulunmak” amacıyla başlattığı, “Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi” kapsamında Adana’daki 52 lisede dağıtılan kitap, bin öğrenciye ulaştırıldı.

Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre kapitalizme ve komünizme inanan insanların bir araya geldiği topluluğun, “Sürü” olarak nitelendirildiği, “Kemalist ve laik zihniyetli insanların” arkasından gidenlerin ise “Hata yapan insanlar” olarak tanımlandığı “Bir Değirmendir Bu Dünya” kitabı bir kez daha öğrencilere dağıtıldı. Genç Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Adana şubelerinin ortak yürüttüğü kitap okuma etkinliği çerçevesinde öğrencilere dağıtılan kitap için okullara bilgilendirme yazısı gönderildiği öğrenildi.

ÖĞRETMENLER İZİNLİ SAYILDI

Eğitim Bir-Sen, kitap okuma etkinliğine ilişkin 26 Şubat’ta düzenlenen değerlendirme toplantısına katılan öğretmenler için Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden izin istedi. Çukurova Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Kavak imzasıyla okullara gönderilen yazıda, “Listede isimleri bulunan öğretmenlerin belirtilen tarih ve saatte izinli sayılmalarıyla ve ilgili öğretmenlere gerekli duyurunun yapılarak katılımlarının sağlanması hususunda gereğini rica ederim” denildi. Öğrencilerin ellerinde kitapla çekilen fotoğrafları, okulların internet sitesi üzerinden kamuoyuyla paylaşıldı.

Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Çocuklarımızın zihni yalan yanlış bilgilerle doldurulmaya devam ediyor. Adana MEB yetkilileri ve bu kitapların okullarda çocuklara dağıtılmasına izin veren tüm müdürler derhal görevden alınmalıdır.”

BAKAN SAHİP ÇIKTI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada cihat övgüsü içeren kitaba sahip çıkmıştı. Bakan Selçuk’un açıklamasında, “Edebiyatımızın zarif ustası Cahit Zarifoğlu’nun kitabının bakanlıkça toplatılması ve yasaklanması söz konusu dahi olamaz. Medyadaki haberler, Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğünün yereldeki bir kararı olup konu soruşturulmaktadır. Ayrıca şahsıma atfedilen yorumlar bütünüyle gerçek dışıdır” ifadeleri kullanılmıştı.

Etiketler
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Çanakkale Adana Ağrı